Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟι γεύσεις του Πηλίου στη HORECA
Ελληνικό Πρωινό

Οι γεύσεις του Πηλίου στη HORECA

Το Ελληνικό Πρωινό της Μαγνησίας επιμελήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων της περιοχής, σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, τους γυναικείους συνεταιρισμούς και με τρία ξενοδοχεία ('Μαϊστράλι' στην Άφησσο, 'Saily' στην Κορώπη και το παραδοσιακό κατάλυμα 'Της Έλλης' στην Τσαγκαράδα).

Επιτυχία σημείωσε η παρουσία της Μαγνησίας στην εκδήλωση για το “Ελληνικό Πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κατά τη διάρκεια της έκθεσης HORECA (8-11/02/2013), την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας. Το Ελληνικό Πρωινό της περιοχής επιμελήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων, σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, τους γυναικείους συνεταιρισμούς και με τρεις ξενοδόχους, την κα Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας από το ξενοδοχείο “Μαϊστράλι” στην Άφησσο, την κα Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίαςαπό το ξενοδοχείο Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στην Κορώπη και την κα Τώνια Αθανασοπούλου από το παραδοσιακό κατάλυμα “Της Έλλης” στην Τσαγκαράδα. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο πολιτιστικός σύλλογος “Εν Τρικερίω”, με έξι γυναίκες ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές του Τρικερίου. Υπεύθυνος για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης και του περιπτέρου της Μαγνησίας, ήταν ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα παραδοσιακά πιάτα και εδέσματα που παρουσιάστηκαν στο “Ελληνικό Πρωινό” της Μαγνησίας: σπετζοφαϊ, κεφτεδάκια, τυρόπιτα, χορτόπιτα, στραπατσάδα, ρυζόγαλο, τυρόψωμο, ελιόψωμο, γαλατόπιτα, ψητά κυδώνια, ψητά μήλα, μηλόπιτα, τηγανοκούλουρα, χαλβάς, φέτα κ.ά. Παράλληλα, απέναντι από το χώρο της εκδήλωσης, εκτίθονταν σε ξεχωριστό περίπτερο τα τοπικά προϊόντα, αλλά και οι τοπικές συνταγές που προτείνονται για το Ελληνικό Πρωινό στη Μαγνησία.

Χορηγοί της εκδήλωσης, αλλά και της πλαισίωσης του περιπτέρου με τοπικά προϊόντα και παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και εδεσμάτων ήταν τα μήλα και τα φιρίκια Ζαγορίν, τα βιολογικά αναψυκτικά και οι χυμοί ΕΨΑ, τα λουκάνικα Στράκας, ο χαλβάς, το ταχίνι και τα λουκούμια Παπαγιαννόπουλος, το λάδι και οι ελιές από τους ελαιώνες βιολογικής καλλιέργειας Αγριγιάννη, η κα Ελένη Καραΐσκου από το ξενοδοχείο “ΚΡΙΤΣΑ”, ο κ. Γιώργος Ζαφείρης από το ξενοδοχείο “Αγλαΐδα”, το μέλι από τον παραγωγό κ. Γιώργο Βόντζο, η κα Αικατερίνη Χρυσοχού με τα Βότανα Πηλίου από την Μακρινίτσα, οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί Πορταριάς, Βυζίτσας, Ζαγοράς και Ανηλίου, η Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Το περίπτερο της Μαγνησίας επισκέφθηκε και η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και γεύθηκε τις τοπικές συνταγές της περιοχής καθώς και οι κ.κ. Γεώργιος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Ιωάννης Ρέτσος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Παρών ήταν και ο κ. Κωνσταντίνος Δημ. Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας μεγάλες εταιρείες από τοπικά προϊόντα δεν έδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον και κατ’επέκταση στήριξη για αυτή την προσπάθεια που επιχειρεί η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, που έχει ως στόχο την αναβαθμισμένη ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών από τα ξενοδοχεία αλλά και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

“Φιλοδοξούμε και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα αλλάξει η τακτική των τοπικών εταιρειών καταδεικνύοντας ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων και στηρίζει την τοπική οικονομία σε μια δύσκολη οικονομική στιγμή που η χώρα μας βιώνει”, τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024