Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΑπαραίτητη η πιστοποίηση του ΕΦΕΤ για την αδειοδότηση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
ΠΑΣΚΕΔΙ

Απαραίτητη η πιστοποίηση του ΕΦΕΤ για την αδειοδότηση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος

Το πιστοποιητικό εκπαίδευσης σεμιναρίων του ΕΦΕΤ, αποτελεί πλέον απαραίτητο δικαιολογητικό και θα ζητείται από τους ΟΤΑ, σε οποιαδήποτε αδειοδότηση αιτηθεί ο επιχειρηματίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ειδικά στην άδεια λειτουργίας.

Mε βάση την ισχύουσα νομοθεσία, καθίσταται πλέον απαραίτητο να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.

Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των επιχειρηματιών σε περιπτώσεις που κατά τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, διαπιστωθεί πως δεν τηρούν τους ειδικούς φακέλους αρχείου, με τα πιστοποιητικά των εργαζομένων και των ιδίων.

Το πιστοποιητικό εκπαίδευσης σεμιναρίων του ΕΦΕΤ, αποτελεί πλέον απαραίτητο δικαιολογητικό και θα ζητείται από τους ΟΤΑ, σε οποιαδήποτε αδειοδότηση αιτηθεί ο επιχειρηματίας, ειδικά στην άδεια λειτουργίας.

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης), στην προσπάθειά του να βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες-μέλη του διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης του ΕΦΕΤ σε πρόγραμμα κατάρτισης στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων επιπέδου 1, διάρκειας 10ωρών (2 ημέρες x 5 ώρες την ημέρα) και αφορούν στην κατάρτιση απλών χειριστών τροφίμων.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλη την Ελλάδα μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ, προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο υποβολής αίτησης συμμετοχής στα σεμινάρια αυτά ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024