Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα ενημέρωσης για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ στον τουρισμό στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013
Ημερίδα

Ημερίδα ενημέρωσης για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ στον τουρισμό στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013

Για την περίοδο 2012-2014 οι στόχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ανάπτυξη του τουρισμού είναι, μεταξύ άλλων, η ενιαία τουριστική προβολή της Περιφέρειας, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου/μείωση εποχικότητας και η συνέργεια τουρισμού και πρωτογενούς παραγωγής (καλάθι αγροτικών προϊόντων).

Ημερίδα ενημέρωσης για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος: “Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013” διοργάνωσε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και το Δήμο Ερέτριας.

Ο δήμαρχος Ερέτριας, κ. Βασίλης Βελέντζας, κήρυξε την έναρξη της ημερίδας και στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ερέτριας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την ενημέρωση των επιχειρηματιών και την ανάπτυξη του τουρισμού που θα δώσει ανάσα ζωής σε όλους τους επιχειρηματίες, ακόμη και αν δε δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα συναφή με τον τουρισμό. Ο κ. Βελέντζας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ερέτρια απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί ο επισκέπτης να διαμείνει σε ξενοδοχειακή μονάδα του Δήμου μας και να κάνει εξορμήσεις στην  Εύβοια, τις τουριστικές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής.

Η αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Εμπορίου, Τουρισμού και Διά Βίου Μάθησης, κα Φανή Παπαθωμά, μίλησε για στην προβολή των θεματικών μορφών τουρισμού και την τουριστική προβολή της Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, η κα Παπαθωμά αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που έχει με τον κ. Βελέντζα και πρόσθεσε απευθυνόμενη στο ακροατήριο: “Έχετε έναν πολύ διεκδικητικό δήμαρχο, ο οποίος με παρότρυνε συνεχώς να διοργανώσουμε την ημερίδα για την ενίσχυση των ΜΜΕ στην Ερέτρια”.

Η αντιφερειάρχης υπογράμμισε ότι για την περίοδο 2012-2014 οι στόχοι στην επίτευξη των οποίων προσβλέπει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ανάπτυξη του τουρισμού είναι:

  • Ενιαία τουριστική προβολή (ταυτότητα προϊόντος brand name) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  • Έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού
  • Προστασία φυσικών και πολιτιστικών πόρων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης
  • Αύξηση εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού
  • Αύξηση εισπράξεων, συνολικά και κατά κεφαλή
  • Αναβάθμιση ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών
  • Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών
  • Αύξηση της απασχόλησης και ενδυνάμωση του ανθρώπινου παράγοντα.
  • Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου / μείωση εποχικότητας
  • Συνέργεια  τουρισμού και πρωτογενούς παραγωγής (καλάθι αγροτικών προϊόντων).

O διευθύνων σύμβουλος ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Ντάνος υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα “Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης  – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013” αφορά υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της μεταποίησης, του τουρισμού και του εμπορίου – υπηρεσιών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα υλοποιήσουν επενδύσεις προσανατολισμένες στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής.

Ο γενικός διευθυντής της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Παππέ, αναφέρθηκε στους επιλέξιμους φορείς που είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν τουλάχιστον δύο πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας μέχρι 31/12/2011. Στους επιλέξιμους φορείς συγκαταλέγονται επίσης νέες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην πρώτη κατηγορία.

Ο κ. Μιχάλης Γκέτζος, στέλεχος ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα όρια επιλέξιμου προϋπολογισμού ανά  θεματική ενότητα. Συγκεκριμένα, για την μεταποίηση τα χρήματα που μπορεί να διατεθούν κυμαίνονται από 30.000 έως 300.000 ευρώ, για τον τουρισμό από 20.000 έως 300.000 ευρώ και για το εμπόριο – υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Εισηγήτρια από το Τμήμα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας ήταν η υπεύθυνη ενημέρωσης κα Χαρίκλεια Μπαρτσιώκα, η οποία μίλησε σχετικά με το πώς μπορούν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απέστειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Με χαροποιεί και συνάμα με κάνει υπερήφανο, το γεγονός ότι η ιδιαίτερη πατρίδα μου η Εύβοια, πρωτοστατεί στην προσπάθεια επανεκκίνησης και εξωστρέφειας της οικονομίας μας… Είναι σημαντικό να μπορέσουμε επιτέλους να απαλλαγούμε από το φάντασμα της ανεργίας που πλανάται πάνω από την κοινωνίας. Σε αυτή τη μάχη, τόσο το εργαλείο του ΕΣΠΑ όσο και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα αποτελέσουν τον πολιορκητικό κριό για να τα καταφέρουμε και μονιασμένοι να  χτίσουμε μια νέα και ανεξάρτητη Ελλάδα, την Ελλάδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας, την Ελλάδα της καρδιάς μας”.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ανέστης Πίσxινας και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Βουρδάνος. Παρόντες ήταν επίσης ο διευθυντής του Τμήματος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδα κ. Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας κ. Βασίλης Βαρελάς, ο οποίος εκπροσώπησε στην ημερίδα και το Επιμελητήριο Ευβοίας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νικόλαος Φατούσης, ο πρώην αντινομάρχης κ. Δημήτρης Ξυγκογιάννης. Επίσης, την ημερίδα παρακολούθησαν και οι ιδιοκτήτες δύο εκ των μεγαλυτέρων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της Εύβοιας, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ερέτριας. Πρόκειται για τον κ. Στέφανο Πετρώφ ιδιοκτήτη του Olympic Star στην Αμάρυνθο και τον κ. Νίκο Στράτη, ιδιοκτήτη του Negroponte Resort στην Ερέτρια. Το “παρών” τους στην εκδήλωση έδωσαν οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Ερέτριας και Αμαρύνθου, κ.κ. Κ. Δενδρινός και Αθ. Ζέρβας, αντίστοιχα καθώς και δεκάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου, υπηρεσιών.

Εκτός από το δήμαρχο Ερέτριας παρόντες ήταν στην ημερίδα ο πρόεδρος του  ΝΠΔΔ “Δαφνηφόρος Απόλλωνας” κ. Αντώνης Τσιριμώκος και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Σκαρλάς (υπεύθυνος μεταξύ άλλων για θέματα τουρισμού) και Τάσος Βαλκάνος (που προέρχεται από τους εμπόρους), η υπεύθυνη οικονομικών του Δήμου Ερέτριας κα Μαρία Παπαγγελή, ο υπεύθυνος  προγραμματισμού για μεγάλα έργα κ. Χρήστος Ραγιάς, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κατερίνα Λουλακά. Την ημερίδα παρακολούθησε η πρώην δήμαρχος Ερέτριας κα Αμφιτρίτη Αλιμπατέ και οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μπαραμπούτης, Σοφία Καραμπέτσου, Κώστας Γαρέφαλος, Γιάννης Λάμπρου. Παρών ήταν ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ερέτριας σε Τεχνικά Έργα κ. Σωτήρης Ηλίας και ο αρχιτέκτων μηχανικός κ. Δημήτρης Χατζημανωλάκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024