Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Τα συνέδρια ως εργαλείο τοπικής ανάπτυξης

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Φεβρουάριος 2013, 12:21

Την Κυριακή, 3 Μαρτίου και ώρα 11.00, η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας διοργανώνει συζήτηση με αντικείμενο την συμβολή των συνεδρίων στην τοπική ανάπτυξη, στην παλαιά Δημοτική Αγορά στο κέντρο της Πρέβεζας.

Η συνεδριακή δραστηριότητα διαχέει στις τοπικές κοινωνίες περίπου το επταλάσιο των συνήθων δαπανών των επισκεπτών για λόγους αναψυχής. Για αυτόν το λόγο οργανώνονται σε όλα τα οργανωμένα κράτη με CVB - Convections & Visitors Bureau για την προσέλκυση συνεδρίων και επισκεπτών και την υποστήριξη των οργανωτών των συνεδρίων.

Εάν ένας επισκέπτης “αφήνει” στην τοπική αγορά κατά την παραμονή του για λόγους αναψυχής κάποιο ποσόν χρημάτων, είναι υπόθεση της οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας πόσο πολλαπλασιαστικά θα ενεργοποιήσει αυτό το ποσό στην τοπική αγορά. Για παράδειγμα, η αγορά της Χαλκιδικής για κάθε 1 ευρώ που ξοδεύεται από τους επισκέπτες της ωφελείται κατά 0,8 ευρώ, ενώ η αγορά της Έδεσσας για κάθε 1ευρώ που εισέρχεται από τον τουρισμό ενεργοποιεί άλλα 2,4 ευρώ... Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης για κάθε 1.000.000 ευρώ που έχει είσπραξη στα ταμεία της ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη ωφελείται με 12.000.000 ευρώ.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας συμμετείχε σε προηγούμενα συνέδρια τόσο στην Χίο (2011), όσο και στο Ελατοχώρι (Πιερία, 2012) και ενδιαφέρεται να προσελκύσει το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, τον Σεπτέμβριο 2013, στην Πρέβεζα, για 200 περίπου συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, η ΕΝΑ Πρέβεζας εκτιμά ότι οι Νέοι Αγρότες, εάν γνωρίσουν την Πρέβεζα και την αγαπήσουν, έχουν επαρκές προσδόκιμο επιβίωσης που επιτρέπει να υπολογίσουμε ότι θα έρθουν και θα ξαναέρθουν και θα φέρουν και άλλους, καθόσον οι Νέοι Αγρότες είναι ηλικίας 19-40 ετών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός, με την ημερίδα που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή, δήλωσε ότι δημιουργείται η πλατφόρμα ανταλλαγής προτάσεων για την καλύτερη διεκδίκηση του 20ού Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, και για την συνδιαμόρφωση της καλύτερης πρότασης μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και εκπροσώπους, προς την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών για τις δυνατότητες διοργάνωσης ενός τόσο σημαντικού ετήσιου γεγονότος. Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία να αποσαφηνισθούν οι προτεραιότητες των Ενώσεων Νέων Αγροτών, που είναι: ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η κοινωνικοποίηση των νέων αγροτών, η δημιουργία νέας οικογένειας και η σταθεροποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεών τους, καθώς και ότι έχει σχέση με το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top