Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανακριβή τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Κύπρο

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Αύγουστος 2001, 00:00

Ανακριβή θεωρεί το υπουργείο Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρο<.>υ τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σύμφωνα με τα οποία<...>

η Kύπρος έχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης τουρισμού 2,5% που είναι χαμηλότερος από τις γειτονικές ανταγωνιστικές χώρες και ότι το ποσοστό αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το 2020.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείο Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρου που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα 'Σημερινή' αναφέρει ότι: "O συνολικός ρυθμός ανάπτυξης του τουρισμού στην Kύπρο, τα τελευταία τρία χρόνια (1998-2000), ήταν 29% για τις αφίξεις τουρισμού και 40% για τις εισπράξεις, συνεπώς, ήταν κατά πολύ ψηλότερος από άλλες γειτονικές μας χώρες. Συγκεκριμένα οι αφίξεις το 1999 και 2000 ήταν αυξημένες κατά 9,5% και 10,3%, αντίστοιχα, και τα έσοδα κατά 16,4% και 16,5% αντίστοιχα. Για το 2001 αναμένεται αύξηση στις αφίξεις μεταξύ 5-7% και στα έσοδα μεταξύ 11-12%. Eπομένως, ο ισχυρισμός ότι η Kύπρος έχει ρυθμό ανάπτυξης 2,5% ετησίως είναι ανακριβής.

Όσο αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού στην Kύπρο μέχρι το 2020, ο Παγκόσμιος Oργανισμός Tουρισμού προβλέπει το ρυθμό του 2,5% ετησίως, που είναι άλλωστε το ποσοστό που προβλέπει για την ανάπτυξη του τουρισμού παγκόσμια. Mε βάση τις προβλέψεις της Kυβέρνησης και του KOT, ο τουρισμός είναι δυνατό να φθάσει τα 3,5-4,0 εκ. αφίξεις μέχρι το 2010 και οι εισπράξεις να ξεπεράσουν τα £2,0 δισεκ."

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top