Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Πιστοποίηση των λιμανιών Βόλου, Κέρκυρας και Καβάλας ως ECOPORT

Τατιάνα Ρόκου - 26 Φεβρουάριος 2013, 10:36

Με τις πιστοποιήσεις των τριών λιμανιών Βόλου, Κέρκυρας και Καβάλας σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα (PERS) ως ECOPORT (πράσινα λιμάνια), η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη σε πιστοποιήσεις ECOPORT λιμενική βιομηχανία της Ευρώπης.

Τρία ακόμα λιμάνια, μέλη της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα (PERS) ως ECOPORT (πράσινα λιμάνια), σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Πρόκειται για τα λιμάνια Βόλου, Κέρκυρας και Καβάλας για τα οποία η ESPO (Ένωση Λιμένων Ευρώπης) απένειμε στις διοικήσεις των λιμανιών τα σχετικά πιστοποιητικά.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο και συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία ως partner. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας της ESPO κ. Patrick Verhoeven, o γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κώστας Μουτζούρης, ο πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο κ. Γ. Καστελλάνος, εκτελεστικός διευθυντής της ΕΛΙΜΕ και στελέχη του ΟΛΠ ΑΕ.

Στην ίδια εκδήλωση αναγνωρίσθηκε ως ECOPORT και το ιταλικό λιμάνι του Piombino. Υπενθυμίζεται ότι από το 2011 έχει πιστοποιηθεί ως “πράσινο” φιλοπεριβαλλοντικό λιμάνι o Πειραιάς και το 2012 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υποψηφιότητα για επόμενη πιστοποίηση έχει υποβάλει και ο Ο.Λ. Ηγουμενίτσας, ο οποίος αναμένεται επίσης να πιστοποιηθεί.

Με τις πιστοποιήσεις αυτές η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη σε πιστοποιήσεις ECOPORT λιμενική βιομηχανία της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) κ. Γιώργος Ανωμερίτης, αφού συνεχάρη τις διοικήσεις των αναγνωρισθέντων ως “πράσινων λιμανιών”, δήλωσε ότι “βασική αξία της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας είναι μαζί με την ανταγωνιστικότητα και τη διαφάνεια, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το οποίο υφίσταται πλείστες επιπτώσεις από τη χερσαία και μεταφορική επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως έγινε και με τον ΟΛΠ ΑΕ για το λιμάνι του Πειραιά, που άνοιξε το δρόμο της πιστοποίησης, έτσι ως στόχος πλέον της ΕΛΙΜΕ είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των βασικών ελληνικών λιμανιών στα περιβαλλοντικά προγράμματα της ESPO”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top