Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΜέτρα για την αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι της Σαντορίνης
Λιμένες

Μέτρα για την αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι της Σαντορίνης

Αποκαθίστανται οι ζημιές στο λιμάνι του Αθηνιού και το Αμμούδι στη Σαντορίνη σε συνεργασία με το Δήμο του νησιού.

Άμεσα αναμένεται να εγκριθούν οι μελέτες για αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού και το Αμμούδι στη Σαντορίνη σε συνεργασία με το Δήμο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέων Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

“Η Σαντορίνη είναι στολίδι της Ελλάδας και τα προβλήματα που προκύπτουν στο νησί αντιμετωπίζονται με ταχύτητα και σοβαρότητα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης, απαντώντας σε ερώτηση του δημάρχου κ. Αναστάσιου Ζώρζου σχετικά με το πότε θα αποκατασταθούν οι ζημίες που προκλήθηκαν κατά μήκος των ακτών του νησιού, μετά και τις θεομηνίες του Απριλίου του 2012.

Σε ερώτηση για το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλωτές προβλήτες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, σημείωσε ότι οι πλωτές προβλήτες μπορούν να εξυπηρετήσουν εποχικά, όταν δεν υπάρχει κυματισμός, καθώς όπως είπε, “ο θαλάσσιος πυθμένας της Σαντορίνης έχει απότομες κλίσεις”.

Από την πλευρά του ο κ. Ζώρζος δήλωσε ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν τα δημοτικά λιμενικά ταμεία, από τις υπηρεσίες του υπουργείου, με μεγαλύτερη ευελιξία, λόγω και της μη ύπαρξης ανθρώπινου δυναμικού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024