Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠαρέμβαση του ΞΕΕ για την ένταξη ξενοδοχείων και παραδοσιακών καταλυμάτων στο πρόγραμμα ΜΜΕ των ΠΕΠ
Τουριστική επιχειρηματικότητα

Παρέμβαση του ΞΕΕ για την ένταξη ξενοδοχείων και παραδοσιακών καταλυμάτων στο πρόγραμμα ΜΜΕ των ΠΕΠ

Ένταξη των ξενοδοχείων και παραδοσιακών καταλυμάτων των περιοχών Ο.Π.Α.Α.Χ. στο πρόγραμμα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των ΠΕΠ ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Κωστή Χατζιδάκη το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σε παρέμβασή του στον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Κωστή Χατζιδάκη, με θέμα την ένταξη των ξενοδοχείων και παραδοσιακών καταλυμάτων των περιοχών Ο.Π.Α.Α.Χ. στο πρόγραμμα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των ΠΕΠ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητά να τροποποιηθεί ο οδηγός του προγράμματος ΜΜΕ των ΠΕΠ για τον τουρισμό, έτσι ώστε όσα ξενοδοχειακά καταλύματα λειτουργούν ή θα κατασκευαστούν στις περιοχές εφαρμογής του Ο.Π.Α.Α.Χ. και δεν μπορούν να υπαχθούν στα Προγράμματα LEADER του Ε.Γ.Τ.Α.Α. να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των ΠΕΠ σύμφωνα με τους περιορισμούς αυτούς.

Πιο αναλυτικά, σε επιστολή τυο προς τον κ. Χατζηδάκη το ΞΕΕ αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Στη νέα προκήρυξη του προγράμματος ΜΜΕ των ΠΕΠ για τον τουρισμό, παρατηρήσαμε ότι βάσει του παραρτήματος ΙΙΙ – Κριτήρια Διαχωρισμού του οδηγού του προγράμματος εξαιρούνται όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες ανεξαρτήτως δυναμικότητας και κατηγορίας αστέρων των περιοχών της εφαρμογής των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (Ο.Π.Α.Α.Χ.), γιατί υποτίθεται ότι αυτά εντάσσονται στα προγράμματα LEADER του Ε.Γ.Τ.Α.Α.

Σύμφωνα όμως με την υπ’ αριθ. 2974/8-4-2009 (ΦΕΚ 670/Β/2009) ΚΥΑ των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουριστικής Ανάπτυξης και την υπ’ αριθ. 3427/9-6-2010 (ΦΕΚ 894/Β/2010) ΚΥΑ των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πολιτισμού και Τουρισμού στα προγράμματα LEADER του Ε.Γ.Τ.Α.Α. μπορούν να ενταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες 3–5 αστέρων δυναμικότητος από 20–40 κλινών, καθώς και υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες 1 και 2 αστέρων δυναμικότητας από 20–40 κλινών, οι οποίες εκσυγχρονιζόμενες θα αναβαθμίζονται τουλάχιστον στην κατηγορία 3 αστέρων.

Συνεπώς οι νέες ή υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες των περιοχών εφαρμογής του Ο.Π.Α.Α.Χ. δυναμικότητας μέχρι 20 κλίνες και από 41 μέχρι 100 κλίνες δεν μπορούν να ενταχθούν ούτε στα προγράμματα LEADER του Ε.Γ.Τ.Α.Α., ούτε στο πρόγραμμα ‘Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου και Υπηρεσιών’.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε πολύ να τροποποιήσετε τον οδηγό του προγράμματος στο σημείο αυτό, έτσι ώστε όσα ξενοδοχειακά καταλύματα λειτουργούν ή θα κατασκευαστούν στις περιοχές εφαρμογής του Ο.Π.Α.Α.Χ. και δεν μπορούν να υπαχθούν στα Προγράμματα LEADER του Ε.Γ.Τ.Α.Α. (βάσει των περιορισμών που αναφέραμε παραπάνω) να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των ΠΕΠ σύμφωνα με τους περιορισμούς αυτούς.

Επίσης θα πρέπει να προβλεφθεί και η ένταξη στο πρόγραμμα των παραδοσιακών καταλυμάτων Β’, Α’ και ΑΑ’ τάξης, τα οποία έχουν πολύ χαμηλή δυναμικότητα, είναι όμως ιδιαίτερες και πολύ αξιόλογες μονάδες, δεδομένου ότι συμβάλουν στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της χώρας και επομένως είναι αναγκαίο να έχουν και αυτά τα καταλύματα τη δυνατότητα υπαγωγής στα Προγράμματα των ΠΕΠ“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024