Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ακτοπλοΐα

Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας ζητούν την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση Κέρκυρας – Ιταλίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Μάρτιος 2013, 11:39

Επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιο Μπούσιο, απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, διαμαρτυρόμενη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας – Ιταλίας και ζητά από το υπουργείο να επιβάλει κάποιες προσεγγίσεις των πλοίων και στο λιμάνι της Κέρκυρας, τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, σε επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιο Μπούσιο, ζητά να δοθούν κίνητρα προς τα  πλοία της Αδριατικής, ώστε να διατηρηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας – Ιταλίας. “Τα κίνητρα αυτά μόνον το Υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να δώσει στις ακτοπλοϊκές αυτές εταιρείες”, υποστηρίζουν οι Κερκυραίοι ξενοδόχοι.

Πιο αναλυτικά, αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον κ. Μπούσιο: “Σας στέλνουμε το συγκεκριμένο έγγραφο, για να σας διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την απάντηση που δώσατε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος στις 27.02.13, όταν και κατά την παρουσία σας σε αυτό σας ετέθει  το ερώτημα για την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ιταλία, απαντήσατε ως κατώτερω.

‘Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας – Ιταλίας αποτελεί θέμα που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, γιατί εμπίπτει στη δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα’... αυτή ήταν η απάντησή σας, συμφώνα και με το δελτίο Τύπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου  της Ελλάδος.

Κύριε γενικέ,

Όχι μόνον δεν εκφεύγει της αρμοδιότητας, άλλα είναι αποκλειστική η  αρμοδιότητα και η ευθύνη επίλυσης του θέματος αυτού από το υπουργείο σας.

Προσπαθούμε να προσελκύσουμε ξανά το ενδιαφέρον των ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών της Αδριατικής, για να μπορέσει όπως και κατά το πρόσφατο παρελθόν το λιμάνι της Κέρκυρας να είναι σταθμός για τα πλοία τους.

Η επιστροφή και παραμονή των πλοίων αυτών στο λιμάνι της Κέρκυρας θα δώσει πνοή στην γραμμή της Αδριατικής, θα τονώσει την επιβατική κίνηση στα ελληνικά πλοία, και θα καταφέρουμε έτσι να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στον τόπο μας. Αυτό συνεπάγεται ενδυνάμωση της ελληνικής ακτοπλοΐας, στήριξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Η επιστροφή των πλοίων της Αδριατικής στο λιμάνι της Κέρκυρας, θα είναι η καλύτερη διαφήμιση στην διεθνή τουριστική αγορά για τη χώρα μας.

Για να συμβεί αυτό κύριε γενικέ, τα  πλοία της Αδριατικής χρειάζονται κίνητρα! Τα κίνητρα αυτά μόνον το Υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να δώσει στις ακτοπλοϊκές αυτές εταιρίες. Κίνητρα όπως:

  • Μείωση της τιμής των καύσιμων στα πλοία της Αδριατικής,
  • Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ που επιβαρύνει τα εισιτήρια των πλοίων αυτών,
  • Επιδότηση των θαλασσίων μεταφορών της Αδριατικής,
  • Μείωση του ναύλου που καταβάλουν στον ΟΛΚΕ Κέρκυρας που είναι από τους υψηλότερους στον ελληνικό χώρο.

Τέτοια και άλλα κίνητρα θα πείσουν της εταιρείες πλοίων Αδριατικής να επιστρέψουν στο λιμάνι της Κέρκυρας, οπότε αυτόματα θα σημαίνει στήριξη του κερκυραϊκού - ελληνικού τουρισμού και ανάσα στην εθνική οικονομία.

Τέλος, κε γενικέ, ως Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχετε τα εργαλεία να επιβάλετε κάποιες προσεγγίσεις των πλοίων και στο λιμάνι της Κέρκυρας τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top