Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την 22η DETROP

Τατιάνα Ρόκου - 05 Μάρτιος 2013, 10:19

Η 22η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων - Ποτών - Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP, η 4η Διεθνής Έκθεση Οίνου OENOS και ο 8ος Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Καινοτόμους και εξειδικευμένους τρόπους και προτάσεις προώθησης των ελληνικών τροφίμων-ποτών στις ξένες αγορές, έχει να επιδείξει στο “μενού” της η 22η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP και η 4η Διεθνής Έκθεση Οίνου OENOS, που πραγματοποιούνται από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 7-10 Μαρτίου 2013.

Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια των ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων-ποτών να εξάγουν προϊόντα τους στο εξωτερικό θα διαδραματίσουν οι πάνω από 100 προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers), που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη DETROP και προέρχονται από τις ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο κ.ά.

Οι συγκεκριμένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες θα πραγματοποιήσουν προκαθορισμένα ραντεβού μόνο με τους εκθέτες της DETROP & OENOS, παρέχοντας τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να επιτύχουν με μεγαλύτερη ευχέρεια επωφελείς συμφωνίες πώλησης των προϊόντων τους, μέσω δικτύων, είτε χονδρικής, είτε λιανικής.

Αυξημένη θα είναι φέτος, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση της DETROP, η παρουσία χονδρεμπόρων ελληνικών τροφίμων-ποτών από τη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη σχετική αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, διευρυμένη είναι και η εκθεσιακή παρουσία του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων-Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ), ενώ την ίδια στιγμή σε κεντρικό σημείο της DETROP και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα γίνουν παρουσιάσεις προϊόντων εκθετών και γευστικές δοκιμές.

Η προβολή της ελληνικής γαστρονομίας θα είναι στο επίκεντρο της DETROP, στην οποία την “τιμητική” τους με την ανάλογη παρουσία σημαντικών εκθετών (με πλειάδα συμμετοχών από την Κρήτη, αλλά και από την Κεντρική Μακεδονία) θα έχουν το λάδι και η ελιά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρασί, τα κατεψυγμένα τρόφιμα, τα ελληνικά delicatessen κ.ά.

Αρωγοί στην προσπάθεια της HELEXPO, για την αρτιότερη δυνατή διοργάνωση των DETROP-OENOS, είναι ως ειδικοί συνεργάτες της έκθεσης, η οινολόγος-διευθύντρια της εταιρίας All About Greek Wines, κα Σοφία Πέρπερα και ο σύμβουλος εξαγωγικού μάρκετινγκ, εξειδικευμένος στη γερμανική αγορά, κ. Σταύρος Τσουρουκίδης.

Οι εκθέσεις DETROP & OENOS τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου και της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας.

H DETROP, αξιοποιώντας τα παραπάνω δεδομένα, παρέχει την καταλληλότερη πλατφόρμα στις επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητές αύξησης της εξωστρέφειας τους, μέσω συμμετοχής τους στην έκθεση με ελκυστικά τιμολόγια, τα οποία είναι πλήρως προσαρμοσμένα στη συγκυρία και στις ανάγκες της εποχής. Επιπλέον, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία προεγγραφής εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφτούν τις DETROP & OENOS.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top