Τελευταία νέα
ΑρχικήΑπομακρύνονται από την Τουρκία οι τουρίστες

Απομακρύνονται από την Τουρκία οι τουρίστες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού τουριστικού τύπου, οι τουρίστες απομακρύνονται από την Τουρκία μετά από τις απειλές του PKK για βομβαρδισμούς. Δανοί τουριστικοί πράκτορες έλαβαν προειδοποιητικό γράμμα από το PKK […]

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού τουριστικού τύπου, οι τουρίστες απομακρύνονται από την Τουρκία<.> μετά από τις απειλές του PKK για βομβαρδισμούς.
Δανοί τουριστικοί πράκτορες έλαβαν προειδοποιητικό γράμμα από το PKK για επιθέσεις κατά τουριστών στην Τουρκία. Το γράμμα προέτρεπε τους Δανούς τουριστικούς πράκτορες σε ακυρώσεις των ταξιδιών προς την Τουρκία.
Ο κ. Karin Aagesen, γενικός γραμματέας του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων της Δανίας, επιβεβαίωσε ότι πολλοί πράκτορες έχουν λάβει παρόμοια γράμματα.
Ο πρόεδρος των Ισπανών τουριστικών πρακτόρων, κ. Jesus Martinez, ανακοίνωσε ότι περιμένει η πτώση του τουρισμού στην Τουρκία να φθάσει μέχρι και το 50%. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι πολύ δημοφιλής προορισμός ειδικά αυτή την εποχή, αλλά η σύλληψη του αρχηγού του PKK, Ocalan, οδήγησε σε πτώση των κρατήσεων, η οποία έχει γίνει κιόλας εμφανής.
Περισσότεροι από 1.000 Γερμανοί τουρίστες έχουν ακυρώσει και έχουν στραφεί προς την Ελλάδα, την Τυνησία, και την Μαγιόρκα. Τουρίστες από την Τουρκία θα τραβήξουν επίσης, η Αίγυπτος, η Κύπρος και το Μαρόκο.
Παρόλα αυτά η TUI συνέχισε να στέλνει τουρίστες ενημερώνοντας τους ότι υπάρχει έντονη παρουσία της τουρκικής αστυνομίας στα θέρετρα, και ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία των τουριστών.
Ο κ. Oscar Hernandez, πρόεδρος του SAVIF, της ένωσης των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων, είπε ότι το πρόβλημα μόλις τώρα αρχίζει.
Τέλος, ο κ. Lasse Aarstrand, διευθυντής πωλήσεων του Νορβηγικού τουριστικού οργανισμού Ving, δήλωσε ότι αν κάτι τρομοκρατικό συμβεί στην Τουρκία, ο καλοκαιρινός τουρισμός της χώρας θα σβήσει. Ο Ving συμβουλεύεται το γραφείο εξωτερικών της Νορβηγίας και πράττει σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024