Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

To Sympossio 2013 στην ITB Berlin για την προώθηση του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 March 2013, 13:54

Οι σεφ του Sympossio θα βρίσκονται στο περίπτερο του ΕΟΤ στην ITB από τις 6-8 Μαρτίου 2013, ταξιδεύοντας την Ελλάδα σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις επαγγελματιών του τουρισμού.

Έχοντας ξεκινήσει από την Ιταλία (19 και 20 Φεβρουαρίου 2013), το Sympossio, μια ιδέα του Ομίλου Aldemar, για 4η χρονιά συνεχίζει να ταξιδεύει στην Ευρώπη, με στόχο την προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού της Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείων Ελλάδας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και του ΟΠΕ.

Aπό το 2010 έως το 2012 το Sympossio επισκέφθηκε 37 πόλεις σε 9 χώρες, διάνυνσε 12.300 χλμ. και διοργάνωσε 44 μαγειρικά events. Ακόμη, παρουσιάστηκαν πάνω από 130 ελληνικά προϊόντα και ετοιμάστηκαν γεύματα για 2.560 προσκεκλημένους. Τέλος, δημιουργήθηκαν 34 συνέργειες στον ιδιωτικό και κρατικό τομέα

Προωθώντας την Ελλάδα, τα προϊόντα της και τον γαστρονομικό πολιτισμό της, μέσα από μία τέτοιου είδους βιωματική εμπειρία και μέσα από ζωντανές συνέργειες, δημιουργείται θετική εικόνα για τη χώρα και -κυρίως- βιώσιμες ευκαιρίες στον τουρισμό, αλλά και σε όλο το πλέγμα δραστηριοτήτων το οποίο τον περιβάλλει (παραγωγή, υπηρεσίες, εξαγωγές).

”Επιλέγουμε, να είμαστε συστηματικά εξωστρεφείς και αμετανόητα συνεργικοί, πιστεύοντας ότι αυτό είναι μία υγιής & συντεταγμένη αντίδραση σε περίοδο κρίσης, πάνω σε έναν από τους νευραλγικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, του τουρισμού”, τονίζει ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του Ομίλου Aldemar και επιμένει πως ”το Sympossio είναι μία ιδέα, η οποία μπορεί μεν να δημιουργήθηκε από την Aldemar, όμως έχει αξία μόνο αν ανήκει σε πολλούς”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top