Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Περισσότερους Γερμανούς τουρίστες στη Θεσσαλονίκη για φέτος... 'έδειξε' η ITB

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 March 2013, 13:36

Ο πρόεδρος της ΕΞΘ, κ. Αρ. Θωμόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Κων. Αλεξόπουλος συναντήθηκε με τον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία και υφυπουργό Εργασίας Hans-Joachim Fuchtel στιν ITB Berlin, με αντικείμενο τη σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Με καλούς οιωνούς στις βαλίτσες της επέστρεψε από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ITB, η αποστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Η παρουσία της Θεσσαλονίκης στο “διεθνές χρηματιστήριο τουρισμού” - όπως αποκαλούν την εν λόγω τουριστική έκθεση –  δεν ήταν μόνο σημειολογική, αλλά και ουσιαστική.

Από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, η  ΕΞΘ συμμετείχε με δικό της καλαίσθητο σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, σε μια προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει στην τουριστική κίνηση της νέας σεζόν. Ήδη τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρατηρείται αύξηση 15% πανελλαδικά στις προκρατήσεις από τη γερμανική αγορά κι έτσι η Θεσσαλονίκη άδραξε την ευκαιρία διαφημίζοντας όσο μπορούσε καλύτερα τον εαυτό της, ως έναν ελκυστικό προορισμό που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωρίζει η συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος με τον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία και υφυπουργό Εργασίας κ. Hans-Joachim Fuchtel. Αντικείμενο της συνάντησης, η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, μέσα από εξειδικευμένες δράσεις για την επιμόρφωση ξενοδοχειακού προσωπικού κατά τα γερμανικά πρότυπα και τεχνογνωσία, σε συνεργασία πάντοτε με τα αρμόδια υπουργεία.

Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μαζί με εκπροσώπους της Γερμανικής Βουλής, αρμόδιους για τον τουρισμό, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, καθώς και εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της χώρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top