Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔέσμευση της Ιαπωνίας για πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής της Ελλάδας στη χώρα
Τουριστική πολιτική

Δέσμευση της Ιαπωνίας για πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής της Ελλάδας στη χώρα

Με τον υπουργό Τουρισμού κ. Υosuke Tsuruho, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη εξέτασε τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των χωρών σε τουριστικό επίπεδο, και την προβολή της Ελλάδας στην ιαπωνική αγορά, ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Τόκιο.

Η προβολή της Ελλάδας στην ιαπωνική αγορά, η αύξηση των επισκεπτών προς τη χώρα μας και η δημιουργία ισχυρότερων σχέσεων σε τουριστικό, οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, συζητήθηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με εκπροσώπους της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Η υπουργός συναντήθηκε  με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Minoru Kiuchi και τον αναπληρωτή υπουργό Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού κ. Yosuke Tsuruho.

Κατά τη συνάντηση με τον  κ. Minoru Kiuchi, επισημάνθηκε η στενή συνεργασία και ο αμοιβαίος σεβασμός που χαρακτηρίζει τους δυο λαούς και επαναβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι δυο χώρες. Επίσης συζητήθηκαν διμερή ζητήματα και τρόποι συνεργασίας για θέματα εθνικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Με τον υπουργό Τουρισμού κ. Υosuke Tsuruho, η κα Κεφαλογιάννη εξέτασαν τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των χωρών σε τουριστικό επίπεδο, και την προβολή της Ελλάδας στην ιαπωνική αγορά και συμφώνησαν να συνδυάσουν τις προσπάθειες τους, ώστε να αυξηθεί ο τουρισμός και προς τις δυο κατευθύνσεις.


Η υπουργός Τουρισμού με τον αναπληρωτή υπουργό Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού κ. Yosuke Tsuruho.

Ο υπουργός Τουρισμού της Ιαπωνίας δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής της Ελλάδας στη χώρα του. Με δεδομένη την οικονομική κρίση, που ταλανίζει την Ελλάδα, η υπουργός Τουρισμού από την πλευρά της επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της χώρας στην Ιαπωνία, τονίζοντας στο συνομιλητή της, τις μεγάλες διαθρωτικές αλλαγές που γίνονται στην πατρίδα μας. “Σήμερα η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό, για τον ξένο επισκέπτη”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό η κα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει Ιάπωνες δημοσιογράφους, ώστε από κοντά να δουν το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και να θαυμάσουν τον πολιτισμό και τις ομορφιές της χώρας. Τέλος, συζητήθηκε και η δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Τόκιο, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε τουριστικό επίπεδο και θα λειτουργήσει προς όφελος των δυο χωρών.

Η κα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ιαπωνία προς την Ελλάδα. “Το ταξίδι μου στο Τόκιο είχε αυτό το σκοπό”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι “οι Ιάπωνες τουρίστες είναι υψηλού και ποιοτικού επιπέδου, γεγονός που μας ενδιαφέρει άμεσα για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού”.

Στη φωτογραφία, η κα Κεφαλογιάννη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Minoru Kiuchi.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024