Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜαταιώσεις εκατοντάδων πτήσεων στην Ευρώπη λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων
Αερομεταφορές

Ματαιώσεις εκατοντάδων πτήσεων στην Ευρώπη λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην κεντρική Ευρώπη εξαιτίας των χιονοπτώσεων που έγιναν αιτία να ματαιωθούν εκατοντάδες πτήσεις και να προκληθούν μποτιλιαρίσματα και σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των τρένων.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, Frankfurt Airport παρέμεινε κλειστό για ώρες χθες, ενώ οι πτήσεις επανελήφθησαν χθες το βράδυ, αφού καθαρίστηκαν οι δυο από τους τέσσερις διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, όμως 800 από τις προγραμματισμένες 1.200 πτήσεις της ημέρας ματαιώθηκαν. Υπολογίζεται ότι 2.500 με 3.000 πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο, ενώ όσοι παρέμειναν καθηλωμένοι στα αεροδρόμια φτάνουν τους 20.000.

Το αεροδρόμιο της Βιέννης στην Αυστρία έκλεισε για τις εισερχόμενες πτήσεις, με 160 πτήσεις να έχουν διαταραχθεί. Κλειστό έμεινε και το αεροδρόμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, με το προσωπικό να αγωνίζεται να καθαρίσει τους αεροδιαδρόμους.

Στο αεροδρόμιο Orly του Παρισιού, ένα αεροσκάφος της Tunisair με 140 επιβάτες βγήκε από το διάδρομο λόγω της ολισθηρότητας κατά την προσγείωσή του προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο ενός εκ των διαδρόμων του αεροδρομίου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, προβλήματα προκλήθηκαν και στις διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις στο Βέλγιο και στη Γαλλία, καθώς αυτοκίνητα και τραίνα ακινητοποιήθηκαν. Στη Γαλλία, ωστόσο, οι υπερταχείες Τhalys που αναχωρούν από το Παρίσι με προορισμό το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, καθώς και τα Eurostar, με προορισμό τη Βρετανία, κινούνται και πάλι σήμερα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων, η οποία είχε διακόψει χθες τις συνδέσεις αυτές εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024