Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠαρουσίαση της ελληνικής γαστρονομίας στις Βρυξέλλες
Γαστρονομία

Παρουσίαση της ελληνικής γαστρονομίας στις Βρυξέλλες

Η πρωτοβουλία 'gαΣtronoμία @ Bruxelles' βασίζεται στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας ελληνικής μαγειρικής και μαγειρικής της πόλης των Βρυξελλών. Ένας Έλληνας σεφ θα φιλοξενηθεί σε διάφορα εστιατόρια στις Βρυξέλλες, ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες του και προωθώντας την ελληνική γαστρονομία.

Ο πρόεδρος της γαλλόφωνης κυβέρνησης στις Βρυξέλλες (COCOF), κ. Χρήστος Δουλκερίδης, υποστηρίζει την ιδέα της εκδήλωσης για την ελληνική γαστρονομία, που θα λάβει χώρα από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Μαΐου 2013 (κάθε Τρίτη και Παρασκευή) σε μοντέρνα και γνωστά εστιατόρια των Βρυξελλών. Το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια του Έτους Brusselicious για τη γαστρονομία, με στόχο να ενισχύσει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.

Η πρωτοβουλία “gαΣtronoμία @ Bruxelles” βασίζεται στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας ελληνικής μαγειρικής και μαγειρικής της πόλης των Βρυξελλών. Ένας Έλληνας σεφ θα φιλοξενηθεί σε διάφορα εστιατόρια στις Βρυξέλλες, για τρεις ημέρες, ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες του και προωθώντας την ελληνική γαστρονομία.

Η γαστρονομία είναι ένας στρατηγικός τομέας στην επικοινωνιακή εκστρατεία του ελληνικού τουρισμού. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο Βέλγιο και ο ΣΕΤΕ ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν εστιατόρια των Βρυξελλών να υποδεχθούν τους σεφ από 10 πολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδας και να προτείνουν ένα ελληνο-βελγικό μενού, που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία σεφ και των δύο πλευρών.

Εμπνευσμένο από ελληνικά υλικά που μπορούν όμως να βρεθούν στις Βρυξέλλες και δημιουργία δύο σεφ, το ελληνικό μενού θα παρουσιάζει κάθε φορά ένα διαφορετικό γαστρονομικό προορισμό: Ηράκλειο, Πελοπόννησος, Χανιά, Αθήνα, Ρόδος, Κέρκυρα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθος.

Η πρωτοβουλία παρουσιάζει μια άγνωστη πτυχή της Ελλάδας, έξω από τα στερεότυπα, σε γαστρονομία υψηλού επιπέδου. Οι πελάτες που θα επιλέξουν το ελληνικό μενού στα εστιατόρια που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν διακοπές 5 διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024