Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτην αμερικανική NC2 Media οι τουριστικοί οδηγοί Lonely Planet του BBC
Τουριστική αγορά

Στην αμερικανική NC2 Media οι τουριστικοί οδηγοί Lonely Planet του BBC

Το βρετανικό BBC αποφάσισε να πουλήσει τους διάσημους τουριστικούς οδηγούς 'Lonely Planet' σε αμερικανικό όμιλο NC2 Media.

Η αμερικανική NC2 Media πρόκειται να εξαγοράσει τουριστικούς οδηγούς Lonely Planet έναντι 51,5 εκατ. λιρών από το BBC Worldwide, τους οποίους είχε αγοράσει το 2011 130,2 εκατ. λίρες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το βρετανικό BBC αποφάσισε να πουλήσει τους τουριστικούς οδηγούς Lonely Planet σε έναν αμερικανικό όμιλο και μάλιστα σε τιμή κατά πολύ μικρότερη (μειωμένη σχεδόν κατά 80 εκατ. λίρες) από αυτήν στην οποία είχε αγοράσει την εκδοτική εταιρεία.

Η NC2 Media θα εξαγοράσει τους οδηγούς έναντι 51,5 εκατ. λιρών (77,8 εκατ. δολ.) από το BBC Worldwide, το εμπορικό τμήμα της δημόσιας βρετανικής τηλεόρασης, 80 εκατ. λίρες χαμηλότερα από τα 130 εκατ. λίρες που είχε πληρώσει το BBC για την εξαγορά του Lonely Planet σε δύο φάσεις, το 2007 και το 2011.

Το BBC Trust, ο εποπτεύων φορέας του BBC, δήλωσε ότι αυτή η αγοραπωλησία θα πρέπει να γίνει μάθημα για τις “σημαντικές οικονομικές απώλειες” που προκάλεσε. Η αγορά του Lonely Planet από το BBC Worldwide είχε επικριθεί την εποχή εκείνη με το σκεπτικό ότι δεν ανταποκρινόταν στους βασικούς στόχους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μέχρι τότε το BBC Worldwide περιοριζόταν στην εκμετάλλευση των εγχώριων τηλεοπτικών παραγωγών.

Η Lonely Planet ήταν η μεγαλύτερη σειρά ταξιδιωτικών βιβλίων σε ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία. Η τελευταία είναι και η χώρα ίδρυσης της εταιρείας, το 1973, ως η “Βίβλος” για τους περιπλανώμενους ταξιδιώτες. Συνολικά, 120 εκατ. βιβλία έχουν δημοσιευθεί σε 11 γλώσσες και 120 εκατ. άνθρωποι επισκέπτονται τα site της εταιρείας ετησίως.

Η Lonely Planet, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, απασχολεί 400 εργαζόμενους. Έχει επίσης γραφεία στο Λονδίνο, την Καλιφόρνια και το Νέο Δελχί. Οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω της ανατίμησης του αυστραλιανού δολαρίου, των αναδιατάξεων στον εκδοτικό χώρο και της παγκόσμιας ύφεσης που επηρέασε τον τουρισμό, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το BBC.

“Το BBC δε θα κάνει τέτοιου είδους εξαγορές στο μέλλον”, διαβεβαίωσε η αντιπρόεδρος του BBC Trust Diane Coyle, τονίζοντας ότι το Lonely Planet δεν αποδείχτηκε καλή επένδυση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024