Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Αύξηση 1,39% του κύκλου εργασιών για τον ΟΛΠ ΑΕ το 2012

Τατιάνα Ρόκου - 01 Απρίλιος 2013, 10:43

Ο ΟΛΠ ΑΕ εμφανίζει για τρίτη συνεχή χρονιά κέρδη, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στο χώρο των θαλασσίων μεταφορών και την κρίση στο εισαγωγικό εμπόριο της χώρας.

Κέρδη προ φόρων 6.323.537 ευρώ και μετά από φόρους 4.957.091 ευρώ εμφάνισε ο ΟΛΠ ΑΕ κατά το 2012, ο κύκλος εργασιών του οποίου ανήλθε στα 106.592.452 ευρώ και τα μικτά του κέρδη σε 19.934.259. Παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών του (+1,39) και των μικτών κερδών του (+16%) και παρά τη μείωση του κόστους πωλήσεων, τα καθαρά του κέρδη εμφανίζονται μειωμένα έναντι του 2011, λόγω μεταβολής σημαντικού αντιλογισμού για επίδικες δικαστικές υποθέσεις που είχαν εκδικασθεί υπέρ του ΟΛΠ ΑΕ κατά τη χρήση 2011.

Σύμφωνα με την έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης και των Φορολογικών Καταστάσεων του 2012 από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ. ο οργανισμός εμφανίζει για τρίτη συνεχή χρονιά κέρδη, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στο χώρο των θαλασσίων μεταφορών και την κρίση στο εισαγωγικό εμπόριο της χώρας. Παρόλα αυτά, τα έσοδα στον τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) αυξήθηκαν κατά +21,89% και στον τομέα της διακίνησης αυτοκινήτων κατά +5,24%. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του παρουσίασαν μείωση (-0,37%) και οι μισθοί και εργοδοτικές εισφορές κατά -8,84%.

Ζημιογόνα κινήθηκε ο τομέας ναυπηγοεπισκευής (δεξαμενών), ενώ σημαντική επιβάρυνση επήλθε από το αυξημένο κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων. Μείωση εσόδων υπήρξε και από τις προσορμίσεις πλοίων (-16,05%) λόγω μειωμένης κυρίως διακίνησης στην ακτοπλοΐα και στις σχετικές παραχωρήσεις εσόδων προσόρμισης προς τον Προβλήτα ΙΙ.

Ο ΟΛΠ ΑΕ, τέλος ουδεμία επίπτωση υπέστη από το περυσινό “κούρεμα” ομολόγων (PSI), την πρόσφατη τραπεζική κρίση στην Κύπρο, ενώ δεν εμφανίζει συναλλαγματικούς κινδύνους. Όλοι του οι δείκτες παραμένουν σε θετικά και υγιή επίπεδα για την τραπεζική αγορά.

Οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις για το 2013 δείχνουν ότι και το τρέχον έτος θα είναι μια δυναμική, αναπτυξιακή και κερδοφόρα χρονιά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top