Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Αθήνα μπαίνει στο 'χάρτη' του ρωσικού εισερχόμενου τουρισμού
Προορισμός

Η Αθήνα μπαίνει στο 'χάρτη' του ρωσικού εισερχόμενου τουρισμού

Η συμμετοχή της Αθήνας στη ΜΙΤΤ 2013 σε συνέχεια ορισμένων δράσεων και πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο (φιλοξενίες στελεχών και εκπροσώπων ρωσικών TOs, τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφων, Ελληνο-Ρωσικό Forum από το ΞΕΕ κ.ά.) δημιουργούν νέες και πιο αισιόδοξες προοπτικές για αύξηση των Ρώσων επισκεπτών στην πρωτεύουσα.

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τη θέση του προορισμού Αθήνα-Αττική στη μεγάλη ρωσική τουριστική αγορά, ολοκληρώθηκε η κοινή συμμετοχή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α) στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2013, διοργανώθηκε στις 20 με 24 Μαρτίου, στη Μόσχα.

Η Αθήνα συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο Περίπτερο του ΕΟΤ και η συμμετοχή της ΕΑΤΑ από κοινού με την ΕΞΑΑ-Α εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της εικόνας της Αθήνας ως προορισμού τουρισμού και ταξιδιών στις μεγάλες αγορές ενδιαφέροντος, μέσω συνεργειών με τους φορείς της τουριστικής αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους tour operators, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους ρωσικών ΜΜΕ και διανεμήθηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τον προορισμό και το ξενοδοχειακό δυναμικό του.

Η συμμετοχή της Αθήνας στη ΜΙΤΤ 2013 σε συνέχεια ορισμένων δράσεων και πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο – φιλοξενίες στελεχών και εκπροσώπων ρωσικών tour operators, τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφων, διοργάνωση του Ελληνο-Ρωσικού Forum από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο κ.ά.- και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αθήνα εντάσσεται πλέον ως προορισμός στο πρόγραμμα τουριστικών οργανισμών, όπως η Mouzenidis Travel, δημιουργούν νέες και πιο αισιόδοξες προοπτικές για αύξηση των Ρώσων επισκεπτών στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, καταγράφεται ήδη αύξηση του ενδιαφέροντος και των αιτημάτων ενημέρωσης για την Αθήνα ενώ για πρώτη φορά διαπιστώνεται ενδιαφέρον για την πόλη, ως προορισμού διοργάνωσης ταξιδιών κινήτρων και εταιρικών συναντήσεων.

Στο πλαίσιο της παρουσίας στην MITT 2013, οι εκπρόσωποι της Αθήνας συμμετείχαν στο forum και της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο τουριστικός οργανισμός Mouzenidis Travel, με αφορμή το νέο του Πρόγραμμα για το 2013. Ενώπιον 600 ξένων και Ελλήνων στελεχών της τουριστικής αγοράς και δημοσιογράφων, έγινε πλήρης παρουσίαση του προορισμού  με έμφαση στα μοναδικά πολιτισμικά και φυσικά του χαρακτηριστικά, στις σύγχρονες υποδομές, στο άριστο ξενοδοχειακό δυναμικό και στην πληθώρα επιλογών και υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στους Ρώσους επισκέπτες.

Τέλος, με μέριμνα των εκπροσώπων της Αθήνας, το Λεύκωμα της ΕΞΑΑ-Α, προσφέρθηκε ως φιλοφρονητικό δώρο στους κ.κ. G. Safaraliev, πρόεδρο της Επιτροπής Εθνοτήτων της Κάτω Βουλής (Δούμα), Ε. Pisarevsky επικεφαλής του Rostourism, A. Fedulin, πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου της Ρωσίας (Τουρισμού και Υπηρεσιών) A. Yandovsky, πρύτανη Πανεπιστημίου Μόσχας (ομοίως Τουρισμού και Υπηρεσιών), καθώς και σε άλλους Πρυτάνεις, μέλη της Ένωσης Πανεπιστημίων Τουρισμού της Ρωσίας, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Δούμα, με τον γενικό γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού κ. Α. Λιάσκο, τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα κ. Μ. Σπινέλλη και την κα Χ. Τετράδη, εκπρόσωπο του ΞΕΕ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τουριστική εκπαίδευση και οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, κυρίως ως προς την παροχή τεχνογνωσίας από την Ελλάδα προς τη Ρωσία και την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου τουριστική εκπαίδευσης στη Ρωσία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024