Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΓνωριμία με τη Σίφνο στο Golden Hall
Προώθηση προορισμού

Γνωριμία με τη Σίφνο στο Golden Hall

O Δήμος Σίφνου, με τη συνεργασία και την ενεργό υποστήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων, επιχειρεί, στους χώρους του Εμπορικού Κέντρου Golden Hall, γνωριμία του νησιού με τους Αθηναίους, μέσα από την πανάρχαια τέχνη της αγγειοπλαστικής, τη γαστρονομία και την έκθεση φωτογραφικού, εικαστικού και λαογραφικού υλικού από τη Σίφνο.

Μια ξεχωριστή παρουσία της Σίφνο λαμβάνει χώρα στο Εμπορικό Κέντρο Golden Hall από τις 29 Μαρτίου έως και τις 13 Απριλίου 2013.

O Δήμος Σίφνου, με τη συνεργασία και την ενεργό υποστήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων, και συγκεκριμένα του Συλλόγου Αγγειοπλαστών της Σίφνου, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων, του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων της Σίφνου, του Αγροτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου, επιχειρεί να μεταφέρει στους χώρους του Εμπορικού Κέντρου λίγη από τη μαγεία του νησιού, μέσα από την πανάρχαια τέχνη της αγγειοπλαστικής, τη γαστρονομία, την έκθεση φωτογραφικού, εικαστικού και λαογραφικού υλικού, την προβολή των τιμητικών διακρίσεων που έχει κερδίσει η Σίφνος για την Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, για τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και ως νησί της ποίησης και του πολιτισμού.

Το “Ηλιοβασίλεμα στη Σίφνο”, έργο του ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, λάτρη του νησιού και επίτιμου δημότη, θα κοσμεί μεταξύ των άλλων την αίθουσα με τα εκθέματα.

Στον ίδιο χώρο το Ίδρυμα Ευγενίδου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Σίφνου, “αγκάλιασε” την προσπάθεια και με απόφαση του προέδρου του κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη, συμμετέχει δυναμικά μέσω της παρουσίασης των δράσεών του, μικρά, αλλά ενδεικτικά δείγματα, των οποίων θα πάρουν οι επισκέπτες της έκθεσης.

Συγκεκριμένα, στον ισόγειο χώρο του Golden Hall το Ίδρυμα Ευγενίδου θα τοποθετήσει φορητό πλανητάριο στο οποίο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο σύμπαν, παρακολουθώντας συμπυκνωμένα δείγματα χρονικής διάρκειας 15 λεπτών από το αρχείο των προβολών του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου. Οι προβολές έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 30 Μαρτίου, αλλά και για το Σάββατο 13 Απριλίου.

Εξάλλου, στον πρώτο όροφο και στον χώρο όπου φιλοξενείται η έκθεση της Σίφνου, η Διαδραστική Έκθεση Τεχνολογίας και Επιστημών του Ιδρύματος Ευγενίδου θα υποδέχεται και αυτή τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Σίφνου, με εντυπωσιακά πειράματα φυσικής και χημείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024