Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατηγορία στον νυν και τον πρώην δήμαρχο Μυκόνου για υπεξαίρεση χρημάτων τουριστικών επιχειρήσεων
Οικονομικό έγκλημα

Κατηγορία στον νυν και τον πρώην δήμαρχο Μυκόνου για υπεξαίρεση χρημάτων τουριστικών επιχειρήσεων

Χρήματα που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις της Μυκόνου ως τέλη παρεπιδημούντων δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου, αλλά υπεξαιρέθηκαν.

Την παραπομπή του νυν και πρώην δημάρχου Μυκόνου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών κ. Γιώργος Οικονόμου και αφορά σε υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων και δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου.

Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η ζημιά που υπέστη ο Δήμος Μυκόνου ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο νυν δήμαρχος κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς–Μέγας και ο πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Βερώνης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος. Οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού την περίοδο 2002–2009, κ.κ. Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης.

Κατηγορείται επίσης ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Τέλος, απαλλάσσονται η αναπληρώτρια προϊσταμένη του δήμου, υπάλληλοι δύο τραπεζών και 12 επιχειρηματίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024