Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οικονομικό έγκλημα

Κατηγορία στον νυν και τον πρώην δήμαρχο Μυκόνου για υπεξαίρεση χρημάτων τουριστικών επιχειρήσεων

Θοδωρής Κουμέλης - 01 April 2013, 16:02

Χρήματα που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις της Μυκόνου ως τέλη παρεπιδημούντων δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου, αλλά υπεξαιρέθηκαν.

Την παραπομπή του νυν και πρώην δημάρχου Μυκόνου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών κ. Γιώργος Οικονόμου και αφορά σε υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων και δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου.

Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η ζημιά που υπέστη ο Δήμος Μυκόνου ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο νυν δήμαρχος κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς–Μέγας και ο πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Βερώνης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος. Οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού την περίοδο 2002–2009, κ.κ. Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης.

Κατηγορείται επίσης ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Τέλος, απαλλάσσονται η αναπληρώτρια προϊσταμένη του δήμου, υπάλληλοι δύο τραπεζών και 12 επιχειρηματίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top