Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟΣΥΠΑ: Καταστροφικές συνέπειες στο τουρισμό από την τροπολογία αξιοποίησης των κρατικών αεροδρομίων
Αερομεταφορές

ΟΣΥΠΑ: Καταστροφικές συνέπειες στο τουρισμό από την τροπολογία αξιοποίησης των κρατικών αεροδρομίων

Σε αυριανή συνέντευξη Τύπου η ΟΣΥΠΑ θα αναπτύξει τις θέσεις της 'για τις καταστροφικές συνέπειες στο τουρισμό και τον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας από την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας που αφενός διαλύει την υπάρχουσα δομή της ΥΠΑ, αφετέρου προετοιμάζει το έδαφος για το ξεπούλημα των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων'.

H Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας διοργανώνει συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 3 Απριλίου, με αφορμή την “αιφνιδιαστική” κατάθεση και ψήφιση την Πέμπτη 4/4/13 τροπολογίας στο σ.ν “Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις”, που αναφέρεται α) στη προσαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίοου (ιδίως του ν. 3913/11) που σχετίζεται με τη διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση των κρατικών αεροδρομίων, β) τη συμπλήρωση της αναδιάρθρωσης της ΥΠΑ, γ) τη δημιουργία ενός φορέα εκτός της δομής της ΥΠΑ που θα ενταχθούν τα μη αξιοποιήσημα εμπορικά αεροδρόμια.

“Η αιφνιδιαστική κατάθεση αυτή έγινε παρά το γεγονός ότι εδώ και 10 ημέρες έχουμε στείλει τις απόψεις μας στο Υπουργείο Ανάπτ., Ανταγ. Υποδ. Μεταφορών & Δικτύων ζητώντας συνάντηση με τον κ. υπουργό, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει”, τονίζει η ΟΣΥΠΑ.

“Στην εν λόγω συνέντευξη θα αναπτυχθούν τεκμηριωμένα οι θέσεις της ΟΣΥΠΑ για τις καταστροφικές συνέπειες στο τουρισμό και τον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας από την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας που αφενός διαλύει την υπάρχουσα δομή της ΥΠΑ, αφετέρου προετοιμάζει το έδαφος για το ξεπούλημα των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, με ανεξέλεγκτες τραγικές συνέπειες για τον τουρισμό και το κοινωνικό ιστό της περιφέρειας”.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη τροπολογία, η ΟΣΥΠΑ κηρύσει 24ωρη απεργία από 05.00 τοπική της 4/4/13 έως 05.00 τοπική της 5/4/13.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Ν.2224/1994 άρθρο 10 παρ. 1 καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1,2,4,5 και 6 του Ν.1915/1990 και ως εκ τούτου εφαρμόζοντας τη κείμενη νομοθεσία και το Ν.1264/1982, κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης θα παρέχεται το παρακάτω έργο και θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:
Α) Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.
Β) Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
Γ) Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Δ) Νοσοκομειακές πτήσεις.
Ε) Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών – Πρωθυπουργοί.
Στ) Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Ζ) Μεριμνά για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.

Ως προς την πυρασφάλεια αεροδρομίων έχοντας υπόψη την υπουργική απόφαση ΥΠΑ/ΓΔΑΜ/10719/51/12-3-01 η ΟΣΥΠΑ επισημαίνει ότι “κανένα α/φος δε θα απογειώνεται ή προσγειώνεται στα Κρατικά Πολιτικά αεροδρόμια, αν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενους υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης”, “Πυρασφάλεια θα παρέχεται μόνο για τις πτήσεις που προβλέπονται ότι θα εξυπηρετούνται από το προσωπικό ασφαλείας”.

Το προσωπικό ασφαλείας βάσει του άρθρου 21 του Ν.1264/1982 θα οριστεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία –μέλη της ΟΣΥΠΑ.

Στην συνέντευξη Τύπου έχουν επίσης κληθεί να τοποθετηθούν βουλευτές όλων των κομμάτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024