Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Emirates αναζητά την πιο έξυπνη ιδέα 'Για ένα πιο πράσινο μέλλον'

Τατιάνα Ρόκου - 05 Απρίλιος 2013, 13:00

Η Emirates ανοίγει το διαγωνισμό υποβολής ιδεών για την πρωτοβουλία 'Για ένα πιο πράσινο μέλλον'.

Η Emirates ανακοίνωσε πρόσφατα την πρωτοβουλία με τίτλο “Για ένα πιο πράσινο μέλλον”, για την οποία θα διαθέσει 150.000 δολ., με στόχο την οικονομική υποστήριξη έργων για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε οποιαδήποτε μη κερδοσκοπική οργάνωση για την προστασία ή διατήρηση του περιβάλλοντος, η οποία θα παρουσιάσει ένα έργο με σαφή περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Τα κονδύλια για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχουν συγκεντρωθεί από τα εσωτερικά προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιούνται σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Emirates. Η Emirates ανακυκλώνει υλικά συνολικού όγκου που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια κιλά ανά έτος, μέσω διαφόρων προγραμμάτων στο Ντουμπάι.

Οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την πρωτοβουλία “Για ένα πιο πράσινο μέλλον” θα περάσουν από δύο στάδια αξιολόγησης. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν πρώτα από Επιτροπή της Emirates, η οποία θα απαρτίζεται από ανώτερα στελέχη του Ομίλου, μέλη του Τμήματος Περιβάλλοντος και μία επιλογή από EmChamps (προσωπικό του Ομίλου Emirates με πάθος για περιβαλλοντικά θέματα). Οι προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στα κριτήρια ανάθεσης του έργου και τις προσδοκίες της κριτικής επιτροπής θα κληθούν να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν αναλυτικά το έργο τους στην επιτροπή της Emirates, για την τελική αξιολόγηση. Όσοι επιθυμούν να προτείνουν έναν οργανισμό, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία του οργανισμού, όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας, και ηλεκτρονική διεύθυνση στο [email protected].

“Η επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης της Emirates, μας έφερε αντιμέτωπους με μια αξιοζήλευτη θέση- πως να αξιοποιήσουμε αυτά τα κεφάλαια και να τα επενδύσουμε πίσω στην κοινωνία. Έτσι, δημιουργήσαμε την πρωτοβουλία ‘Για ένα πιο πράσινο μέλλον’”, δήλωσε ο Andrew Parker, Senior Vice President of Public, Industry, International and Environment Affairs. “Αντανακλώντας την πεποίθηση της Emirates ότι η βιωσιμότητα είναι ανάγκη, κι όχι απλά επιλογή, η πρωτοβουλία ‘Για ένα πιο πράσινο μέλλον’ εστιάζει στην υποστήριξη Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών για την επίτευξη σαφών περιβαλλοντικών αποτελεσμάτων. Η Emirates εξυπηρετεί έξι ηπείρους και παρόλο που δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμα τη διαφορά παντού, η πρωτοβουλία “Για ένα πιο πράσινο μέλλον’ μας βοηθάει να κάνουμε το πρώτο από τα πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση”, πρόσθεσε ο κ. Parker.

Πιστή στην προσέγγιση που ακολουθεί για τις πτήσεις και τα αεροσκάφη, η Emirates υιοθετεί μια καινοτόμο στάση και προς το περιβάλλον- από την ανακύκλωση τόνων πεπαλαιωμένων αντικειμένων πορσελάνης από αεροσκάφη και τη δημιουργία χώρου καλλιέργειας στρειδιών στο Ντουμπάι, μέχρι την εφαρμογή νέων πρακτικών διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στο δίκτυό, που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τη διατήρηση των οικοτόπων στο Ντουμπάι και την Αυστραλία. Υπεύθυνη για τη δημιουργία του 225 στρεμμάτων Dubai Desert Conservation Reserve και πρωτοπόρος στον τομέα του οικολογικού τουρισμού με το Wolgan Valley Resort στην Αυστραλία, μια έκταση 16.800 στρεμμάτων προστασίας της άγριας ζωής, τοποθετημένο στα σύνορα με την Ευρύτερη Περιοχή Γαλάζιου Όρους, Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η Emirates αποδεδειγμένα επενδύει στο περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία “Για ένα πιο πράσινο μέλλον” είναι μόνο το τελευταίο βήμα της Emirates για την προστασία του περιβάλλοντος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top