Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠιθανή εξαγορά του Grecian από την Airfasttickets
OTAs

Πιθανή εξαγορά του Grecian από την Airfasttickets

Με την πιθανή εξαγορά του γραφείου Grecian, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 'TravelDailyNews', η πολυεθνική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Airfasttickets εισέρχεται πολύ δυναμικά και στην αγορά της χονδρικής πώλησης και του B2B, αφού το Grecian αποτελεί ένα από τα βασικότερα γραφεία σε αυτόν τον κλάδο.

Η πολυεθνική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Airfasttickets, η οποία έχει μπει δυναμικά στην τουριστική παγκόσμια αγορά τα τελευταία χρόνια, πιθανώς να εξαγοράσει το γραφείο Grecian, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “TravelDailyNews”. Αυτήν τη στιγμή η εξαγορά βρίσκεται στη διαδικασία του ελέγχου, ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της.

To Grecian λειτουργεί από το 1974 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της χώρας μας, που επί χρόνια φυγουράριζε στις πρώτες θέσεις της ΙΑΤΑ για την μεγάλη του παραγωγικότητα. Δραστηριοποιείται στη χονδρική πώληση εισιτηρίων και υπηρεσιών, όπως και την εξυπηρέτηση μεγάλων εταιρειών συμπεριλαμβανομένου και του δημοσίου για τα επαγγελματικά τους ταξίδια. Το Grecian διαθέτει 60 άτομα προσωπικό και 4 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η Airfasttickets ως νέα εταιρεία έχει καταθέσει την ανάλογη εγγυητική επιστολή στην ΙΑΤΑ, γεγονός που δίνει απόλυτη σιγουριά για τη φερεγγυότητά της.

Το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Σύμφωνα με την πηγή του “TravelDailyNews”, η Airfasttickets θα αναλάβει εξολοκλήρου όλες τις υποχρεώσεις του Grecian προς όλους τους προμηθευτές και πιστωτές του.

Η Airfasttickets διαθέτει αυτήν τη στιγμή μεγάλη ρευστότητα, παρά την οικονομική κρίση στη χώρα μας, καθώς δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρονικών κρατήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά με ιδιόκτητα γραφεία στη Γερμανία, την Αγγλία, και τη Νέα Υόρκη. Με αυτήν την κίνηση, η Airfasttickets εισέρχεται πολύ δυναμικά και στην αγορά της χονδρικής πώλησης και του B2B, αφού το Grecian αποτελεί ένα από τα βασικότερα γραφεία σε αυτόν τον κλάδο.

Στελέχη της αγοράς σχολίασαν ότι ο κλάδος του consolidation δηλαδή της χονδρικής αναμένεται μετά την εξαγορά, να φτάσει σε άλλα επίπεδα στην Ελλάδα, διότι είναι γνωστό ότι ο μοντέρνος τρόπος διοίκησης και λειτουργίας της Airfasttickets έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη επιτυχία της.

Αν λοιπόν μια εταιρεία σαν τo γραφείο Grecian διοικηθεί με τη “φιλοσοφία” της Airfasttickets. θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο βήμα για ολόκληρο τον κλάδο του τουρισμού της χώρας μας. Αναμένουμε να μάθουμε και να ανακοινώσουμε περισσότερα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024