Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒελτίωση της ανάπτυξης των επαγγελματικών ταξιδιών στην Ευρώπη το 2013
Business travel

Βελτίωση της ανάπτυξης των επαγγελματικών ταξιδιών στην Ευρώπη το 2013

Το 2014, ο GBTA (Global Business Travel Association) προβλέπει επιστροφή σε ένα σταθερό περιβάλλον για τα επαγγελματικά ταξίδια στη δυτική Ευρώπη, με τις πέντε πιο κρίσιμες business travel αγορές (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία) να επιστρέφουν σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Ο Global Travel Business Association κυκλοφόρησε πρόσφατα την τελευταία του αναφορά “GBTA BTI Outlook on Western Europe”, στο πλαίσιο των εξαμηνιαίων εκδόσεών του.

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της έκθεσης, η οποία χρηματοδοτείται από τη Visa:

  • Οι δαπάνες για τα επαγγελματικά ταξίδια θα αυξηθούν το 2013, στις περισσότερες χώρες της ανεπτυγμένης Ευρώπης, με τη συνολική δαπάνη για τα επαγγελματικά ταξίδια να τροφοδοτείται από την αύξηση των δαπανών των τοπικών αγορών επαγγελματικών ταξιδιών.
  • Η Γερμανία θα καταγράψει τα υψηλότερα ποσοστά ρυθμού ανάπτυξης δαπανών επαγγελματικών ταξιδιών στην Ευρώπη, με 5% το 2013.
  • Το Ην. Βασίλειο θα καταγράψει επίσης αύξηση των δαπανών των επαγγελματικών ταξιδιών το 2013, στο 1,9%.
  • Η ανάκαμψη του επιπέδου των δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια περασμένων ετών στην Ισπανία και την Ιταλία θα παραμείνει άπιαστο όνειρο, με τις δύο χώρες να βιώνουν περαιτέρω μείωση το 2013, κατά 6,2% και 2,9% αντίστοιχα.
  • Ή έκθεση της Γαλλίας στις οικονομίες της Νότιας Ευρώπης θα προκαλέσει μείωση των δαπανών της για επαγγελματικά ταξίδια κατά 1,4% το 2013
  • Το 2014 ο GBTA προβλέπει την επιστροφή σε ένα σταθερό περιβάλλον για τα επαγγελματικά ταξίδια στη δυτική Ευρώπη, με τις πέντε πιο κρίσιμες αγορές -αυτές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας- να επιστρέφουν στην ανάπτυξη.
  • Η ανάπτυξη το 2014 θα στηριχθεί περισσότερο στα διεθνή εξερχόμενα ταξίδια, καθώς οι εμπορικοί δείκτες ανακάμπτουν, σε αντίθεση με το 2013 που θα είναι περισσότερο εστιασμένο στις εγχώριες αγορές.

Η Catherine McGavock, περιφερειακή διευθύντρια τοτυ GBTA για την Ευρώπη, δήλωσε: “Στο πλαίσιο της αγωνιζόμενης ευρωπαϊκής οικονομίας, οι προσδοκίες μας για τις δαπάνες επαγγελματικών ταξιδιών στη δυτική Ευρώπη είναι μάλλον θετικές για το 2013. Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες αναμένεται να δουν ανάπτυξη στις συγκεκριμένες δαπάνες φέτος. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας ευρύτερης τάσης στην περιοχή και αναμένουμε ανάπτυξη των δαπανών για business travel, προκειμένου να επιταχυνθεί το 2014 στα επίπεδα που είχαμε πριν από την κρίση στην Ευρωζώνη”.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη αναμένεται να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για επαγγελματικά ταξίδια το 2013, ξεκινώντας μια ανάκαμψη που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014”, δήλωσε ο Tad Fordyce, επικεφαλής της Global Commercial Solutions, Visa Inc. “Τα ταξίδια είναι η βασική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης. Το World Travel and Tourism Council (WTTC) εκτιμά ότι η τουριστική βιομηχανία συνέβαλε κατά 9% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και περισσότερο από 6 τρισ. δολ. το 2012. Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις διεθνώς επιστρέφουν στα ταξίδια για λόγους εργασίας, αυτό αποτελεί μόνο καλό οιωνό στη συμβολή για τη βελτίωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024