Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Συμμετοχή των Χανίων στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια Let's Do It

Θοδωρής Κουμέλης - 08 April 2013, 13:44

Το Let's Do It αποτελεί μια διεθνή εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, με στόχο ένα ξεκάθαρο μήνυμα σεβασμού και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Για δεύτερη φορά πραγματοποιείται στη χώρα μας η παγκόσμια εθελοντική καμπάνια “Let’s Do It” στην οποία συμμετέχει -για δεύτερη συνεχή χρονιά- και ο Δήμος Χανίων. Στόχος της εν λόγω δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, είναι να καθαριστεί από εθελοντές, μέσα σε μία ημέρα, ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια και να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα σεβασμού και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Στο Δήμο Χανίων έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, μια σειρά από δράσεις καθαρισμού, με ώρα έναρξης στις 10.30 το πρωί, στις κάτωθι παραλίες:
α) Σταλού
β) Αγίας Μαρίνας
γ) Χρυσής Ακτής
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 18 Απριλίου καθαρισμός της παραλίας του Σταυρού από το Δήμο Χανίων και μαθητές του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

Τις παραπάνω δράσεις υποστηρίζουν μεταξύ άλλων η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Χανίων, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χανίων, σχολεία, περιβαλλοντικές ομάδες και άλλοι φορείς.
 
Ο Δήμος Χανίων προσκαλεί όλους τους πολίτες, αλλά και τους φορείς των Χανίων να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν σ’αυτήν την εθελοντική εκδήλωση προστασίας και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος που έχει ως στόχο να δείξουμε όλοι μαζί την όμορφη, καθαρή, περιβαλλοντικά ευαίσθητη και δημιουργική πλευρά του τόπου μας.     

Το “Let’s Do It” αποτελεί μια διεθνή εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία. Στις 3 Μαΐου 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε, το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον, μία φορά κάθε χρόνο, πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top