Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤο δίκτυο Guest Inn αυξάνει τα μέλη του, με Αλόννησο, Σκύρο και Καστελόριζο
Αγροτουρισμός

Το δίκτυο Guest Inn αυξάνει τα μέλη του, με Αλόννησο, Σκύρο και Καστελόριζο

Αλόννησος, Σκύρος και Καστελόριζο προστίθενται στο ελληνικό δίκτυο επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn.

Μικρά νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται έξω από τις διαδρομές του μαζικού τουρισμού μπορούν να σας προσφέρουν διακοπές που εστιάζονται στην αυθεντικότητα και στη γνωριμία με την καθημερινή ζωή των τοπικών κοινωνιών. Μικροί ξενώνες που εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον, ξεχωρίζουν για τη φιλόξενη διάθεση των ιδιοκτητών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αποκαλύψουν στους τυχερούς επισκέπτες τους όλα τα “μυστικά” για ολοκληρωμένες εξερευνήσεις.

Αλόννησος – Άγιος Πέτρος, Παραδοσιακές κατοικίες και στούντιο: Μακριά από την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Σκιάθου και την οικογενειακή θαλπωρή της Σκοπέλου, η Αλόννησος δίκαια θεωρείται η “εναλλακτική πρόταση” των βόρειων Σποράδων. Εδώ, στον απομονωμένο κολπίσκο του Αγίου Πέτρου θα βρείτε το δικό σας καταφύγιο στις ομώνυμες παραδοσιακές κατοικίες που απλώνονται σε ένα καταπράσινο τοπίο και απέχουν λίγα μέτρα από την παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά. Οι τρεις άνετες κατοικίες και η μεγάλη αγροικία που στεγάζει τέσσερα στούντιο έχουν κατασκευαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον και βρίσκονται μέσα σε ένα μεγάλο κτήμα με ελιές, αμυγδαλιές και καρποφόρα δέντρα. Η Αλόννησος, με τα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια, προσφέρεται για πεζοδρομικές διαδρομές και οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες θα σας προμηθεύσουν με χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες. Μια βόλτα με καΐκι γύρω από το νησί θα σας μεταφέρει στο προστατευμένο θαλάσσιο πάρκο της φώκιας Μονάχους-Μονάχους.

Σκύρος – Ariadne studios: Στο ξεχωριστό νησί της Σκύρου θα απολαύσει κανείς τις διακοπές του στα διαμερίσματα Ariadne. Στούντιο και διαμερίσματα βρίσκονται μέσα σε ένα καταπράσινο κήπο με οπωροφόρα δέντρα και απέχουν μόλις 50 μέτρα από την μεγάλη παραλία Μαγαζιά. Στο παραθαλάσσιο χωριό οι επισκέπτες θα χαρούν το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και θα δοκιμάσουν τοπικές σπεσιαλιτέ στις ταβέρνες. Θα περπατήσουν στη Χώρα (πρωτεύουσα της Σκύρου) και θα ανεβούν μέχρι τον επιβλητικό βράχο στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα Ενετικό Φρούριο. Θα επισκεφθούν παραδοσιακά σπίτια και εργαστήρια που κατασκευάζουν μέχρι σήμερα ξυλόγλυπτα έπιπλα. Ακόμη, θα παρακολουθήσουν σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και Ελληνικής Μυθολογίας που οργανώνονται στον ξενώνα και θα κάνουν πεζοπορικές διαδρομές στα μέρη όπου ζουν τα χαρακτηριστικά μικρόσωμα “σκυριανά αλογάκια”.

Καστελόριζο – Karnagio studios: Στο ακριτικό Καστελόριζο, το λιλιπούτειο νησί των Δωδεκανήσων, οι διακοπές έχουν το άρωμα περασμένων δεκαετιών. Ο ξενώνας Καρνάγιο βρίσκεται στη Μεγίστη, το μοναδικό λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού και αποτελείται από δυο ανακαινισμένες νεοκλασσικές κατοικίες. Οι εξορμήσεις στο νησί περιλαμβάνουν πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, σε λόφους με ξωκλήσια και μοναστήρια. Θαλάσσιες διαδρομές με μικρά καΐκια θα φέρουν τους επισκέπτες στις γειτονικές βραχονησίδες Στρογγύλη και Ρω, όπου θα κολυμπήσουν σε ειδυλλιακούς όρμους και θα ανακαλύψουν θαλάσσιες σπηλιές.

Το Guest Inn, είναι το πρώτο ελληνικό δίκτυο επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας. Ιδρύθηκε το 2004 από επαγγελματίες του ευρωπαικού τουριστικού χώρου και είναι μέλος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EuroGites.

Το δίκτυο Guest Inn ανοίγει νέους ορίζοντες στα μικρά ποιοτικά οικογενειακά ξενοδοχεία και ξενώνες, στις ξένες αγορές κυρίως στη Γαλλία. Ταυτόχρονα προβάλει περιοχές οι οποίες πολύ συχνά απουσιάζουν παντελώς από τον τουριστικό χάρτη της χώρας. Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό (niche market) που αναζητά αυθεντικές διακοπές στην ελληνική ύπαιθρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024