Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διάκριση ξενοδοχείου

Απονομή Περιβαλλοντικού Βραβείου Green Key 2013 στο Iberostar Hermes Hotel

Θοδωρής Κουμέλης - 11 April 2013, 09:24

Με το Διεθνές Οικολογικό Βραβείο Green Key βραβεύθηκε και φέτος το ξενοδοχείο Iberostar Hermes Hotel, του ομίλου M Hotels.

Το ξενοδοχείο Iberostar Hermes Hotel, του ομίλου M Hotels, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το Διεθνές Οικολογικό Βραβείο “Green Key”.

Το “Πράσινο Κλειδί” (Green Key) είναι ένα διεθνές Πρόγραμμα που απονέμει ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco-label). Tο Πρόγραμμα αυτό ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας, μικρής ή μεγάλης, σε “πράσινη”.

Αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στο ζωτικό χώρο της Βιομηχανίας του Τουρισμού, αφού ευαισθητοποιεί και προτρέπει για την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, που εγγυώνται την προστασία του και προάγουν την αειφορία.

Το Πρόγραμμα Green Key συντονίζεται από το διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Fee-Foundation for the Environmental Education) και λειτουργεί σήμερα σε 17 χώρες παγκοσμίως. Εθνικός χειριστής του Προγράμματος είναι Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η αρχαιότερη περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία κάνει πράξη από το 1951 την ηθική δέσμευσή της που αφορά στη διαφύλαξη και προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και στη διαμόρφωση ισχυρής περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του Green Key βράβευσε τις ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα που ικανοποιούν τα κριτήριά του. Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πρέπει να οργανώνεται για τους επισκέπτες, το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της μονάδας που βραβεύεται με το Green Key. Καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, τη μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου και επιπλέον την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Το ξενοδοχείο συμμετείχε επίσης ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF “Ώρα της Γης” ενάντια στην κλιματική αλλαγή, το Σάββατο 23 Μαρτίου σβήνοντας από τις 20:30 έως τις 21:30 τα φώτα όλης της ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ στις 22 Απριλίου “Ημέρα της Γης” διοργανώνει εκδήλωση στους πελάτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου με θέμα: ”Το περιβάλλον και η περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας μας”.

Η βράβευση πραγματοποιείται κάθε χρόνο για εκείνες τις μονάδες που ικανοποιούν τα κριτήρια του Προγράμματος και έχει ισχύ για ένα ημερολογιακό έτος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top