Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικοί πράκτορες

Οι Θεσσαλονικείς 'κέρδισαν' τους τουριστικούς πράκτορες από την Αμερική

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Απρίλιος 2013, 13:10

36 τουριστικοί πράκτορες από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και συνάντησαν τουριστικούς επιχειρηματίες της πόλης σε Β2Β meeting που διοργανώθηκαν για αυτόν το σκοπό.

Την πρώτη γνωριμία Αμερικανών tour operators με τη Θεσσαλονίκη “πέτυχε” ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο Τουρισμού. Για τρεις μέρες, στις 5, 6 και 7 Απριλίου, 36 τουριστικοί πράκτορες από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, το Ντάλας, το Σαν Φραντσίσκο, Σικάγο, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Ντένβεν ξεναγήθηκαν στα ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, περπάτησαν στη Βαλαωρίτου, στα Λαδάδικα και στην παραλία και συνάντησαν τουριστικούς επιχειρηματίες της πόλης μας σε Β2Β meeting που διοργανώθηκαν για αυτό το σκοπό. Ο θρησκευτικός, ο συνεδριακός, ο πολιτιστικός τουρισμός και το εβραϊκό παρελθόν της πόλης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Μεγάλη εντύπωση τους έκανε η ζωντάνια, η θέρμη και η φιλοξενία που δέχτηκαν από ανθρώπους που συνάντησαν στο δρόμο, ακόμα και από αυτούς που παρότι δεν ήξεραν αγγλικά, δήλωναν πρόθυμοι να τους βοηθήσουν. Θεωρούν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά διαφοροποιούν τη Θεσσαλονίκη από τους άλλους προορισμούς και είναι αρκετά για να προσελκύουν ολοένα και περισσότερους τουρίστες από τις ΗΠΑ.

Το ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης είχε διπλό κέρδος για την πόλη. Πρώτον τα θετικά μηνύματα για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων από την Αμερική με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και δεύτερον την αλλαγή της αρνητικής εικόνας για την Ελλάδα, που έχει διαμορφωθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας τους. Έμειναν έκπληκτοι με το γεγονός ότι, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, όλοι οι Θεσσαλονικείς που συνάντησαν στις βόλτες που έκαναν στην πόλη, ήταν εύχαρεις.

Η περιήγησή τους στη Θεσσαλονίκη “έκλεισε” την Κυριακή με μία μίνι κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό κόλπο.

Ο ΟΤΘ υλοποιώντας το στρατηγικό του πλάνο, και αφού στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει δύο μεγάλης τηλεθέασης τηλεοπτικές παραγωγές από την Αμερική που προβάλουν  το lifestyle και τη γαστρονομία, προγραμματίζει για τις 22, 23 και 24 Απριλίου ταξίδι εξοικείωσης αμερικανών δημοσιογράφων που απασχολούνται στα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ. Επιπλέον, στις 12 και 13 Απριλίου την πόλη θα επισκεφθεί τηλεοπτικό συνεργείο από την Αργεντινή, για τα γυρίσματα εκπομπής που προβάλλεται σε όλες τις χώρες της Λατινικής και της Κεντρικής Αμερικής, τις χώρες της Καραϊβικής και με θέμα μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς.


Στη φωτογραφία, οι κ.κ. Νίκος Σαπουντζής, γενικός διευθυντής ΟΤΘ, Γιώργος Τριβιζάς, πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, αντιπρόεδρος ΟΤΘ, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με τους tour operators από την Αμερική.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top