Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διαμονή

Σημαντική ανάπτυξη της Airbnb στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 16 Απρίλιος 2013, 11:50

Περισσότερες από 4.000 καταχωρήσεις στην Ελλάδα διαθέτει σήμερα η κοινότητα (και πλατφόρμα) Airbnb, μέσω της οποίας μπορεί οποιοσδήποτε να καταχωρήσει, να ανακαλύψει και να κάνει κράτηση σε καταλύματα σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 1.000 ακίνητα βρίσκονται στην Αθήνα.

Η Airbnb, κορυφαία κοινότητα και πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί οποιοσδήποτε να καταχωρήσει, να ανακαλύψει και να κάνει κράτηση σε μοναδικά καταλύματα σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα, με περισσότερα από 4.000 ελληνικά ακίνητα ήδη διαθέσιμα στο airbnb.gr.

Η Airbnb, η οποία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, είναι μια αξιόπιστη κοινοτική αγορά μέσω της οποίας μπορείτε κανείς να καταχωρήσει, να ανακαλύψει και να κάνει κράτηση σε μοναδικά καταλυμάτα σε όλο τον κόσμο - από το διαδίκτυο ή από το κινητό του τηλέφωνο. Είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα για μία διανυκτέρευση, ένα κάστρο για μια εβδομάδα ή μια βίλα για ένα μήνα, η Airbnb προσφέρει ταξιδιωτικές εμπειρίες σε οποιαδήποτε τιμή, σε περισσότερες από 33.000 πόλεις και 192 χώρες.

Η Airbnb αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς: περισσότεροι από 4 εκατ. επισκέπτες έχουν ταξιδέψει μέσω Airbnb, από τη στιγμή που ξεκίνησε το 2008, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ταξίδεψαν μέσα στο 2012. Η online πλατφόρμα, προσφέρει στους χρήστες μοναδικές λύσεις διαμονής σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντάς τους να κλείσουν ιδιόκτητους χώρους – ακόμη κι αν ψάχνουν ένα κάστρο για μια νύχτα, ένα ιστιοφόρο για μια εβδομάδα, ή ένα διαμέρισμα για ένα μήνα. Έτσι, επιτρέπει στους επισκέπτες να ζήσουν για λίγο σε μοναδικές κατοικίες και στους ιδιοκτήτες να εκμεταλλευτούν τον επιπλέον χώρο τους για να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα.

Ακόμη, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες χρήστες της να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα, καταχωρώντας δωρεάν το χώρο τους στην πλατφόρμα.

Ο ενδιαφερόμενος συνδέεται και ολοκληρώνει το προφίλ του στην Airbnb. Καταχωρεί το χώρο του ανεβάζοντας φωτογραφίες και ορίζοντας την τιμή και τη διαθεσιμότητα του χώρου. Απαντά στις ερωτήσεις των επισκεπτών του μέσω του συστήματος αποστολής μηνυμάτων στην ιστοσελίδα της Airbnb. Όταν λάβει ένα αίτημα κράτησης, μπορεί να το αποδεχθεί ή να απορρίψει. Ο οικοδεσπότης επικοινωνεί απευθείας με τον επισκέπτη για να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες και πληρώνεται 24 ώρες μετά την άφιξή του. Κάθε ιδιοκτήτης καταλύματος, έχει πλήρη έλεγχο στην επιλογή επισκέπτη, ενώ υπάρχει δυνατότητα να δεχτεί κρατήσεις μόνο από άτομα με πολύ θετικές κριτικές. Η Airbnb προστατεύει επίσης όλους τους οικοδεσπότες με εγγύηση έως 700.000 ευρώ, μοναδική στον ταξιδιωτικό τομέα.

Η Airbnb στην Ελλάδα

  • Υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες από 4.000 καταχωρήσεις στη χώρα.
  • Περισσότερα από 1.000 ακίνητα βρίσκονται στην Αθήνα.
  • Το σύνολο των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 377% σε σχέση με το 2011.
  • Το σύνολο των ταξιδιωτών από Ελλάδα αυξήθηκε κατά 210% σε σχέση με το 2011.

Η Airbnb σε αριθμούς

  • Μέσω της Airbnb κλείνεται μια διανυκτέρευση ανά 2 δευτερόλεπτα.
  • 4 εκατ. επισκέπτες έχουν ταξιδέψει μέχρι στιγμής μέσω Airbnb – 3 εκατομμύρια εξ’αυτών μόνο μέσα στο 2012.
  • Διατίθενται περισσότερες από 300.000 καταχωρήσεις, σε περισσότερες από 35.000 πόλεις, σε 192 χώρες ανά τον κόσμο.
  • Η εφαρμογή της Airbnb για iPhone αριθμεί μέχρι στιγμής 2,4 εκατ. λήψεις και αναδείχθηκε εφαρμογή της χρονιάς 2012 από την Apple.
  • Η ιστοσελίδα έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 24 γλώσσες και χρησιμοποιεί περισσότερα από 32 νομίσματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top