Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Ζωτικής σημασίας ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τους τουριστικούς λιμένες

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Απρίλιος 2013, 09:34

Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα που θα ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και θα καταστήσουν το θαλάσσιο τουρισμό της χώρας μας πιο ελκυστικό, αντί να συζητούμε την επιβολή νέων τελών που θα ωθήσουν και άλλα σκάφη να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, λέει ο πρόεδροςε της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας.

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, οι αρχαιρεσίες της 6ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας με την εκλογή 7 μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης το οποίο έχει διετή θητεία και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

1. Σταύρος Κατσικάδης, Μαρίνα Φλοίσβου, πρόεδρος
2. Νικόλαος Κουτσοδόντης – Mαρίνα Γουβιών, αντιπρόεδρος
3. Άγγελος Κόπιτσας – Μαρίνα Ζέας, γενικός γραμματέας
4. Παναγιώτης Παππάς – Μαρίνα Αλίμου, ταμίας
5. Ηλίας Τέφας – Κλεοπάτρα Μαρίνα, Άκτιο μέλος
6. Σταύρος Αντωνάκας – Olympic Marine, μέλος
7. Σταύρος Καρνάκης – Μαρίνα Αθηνών, μέλος

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταύρος Κατσικάδης, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη θητεία δήλωσε: “Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας θεωρεί ζωτικής σημασίας την επιτάχυνση των διαδικασιών εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου που αφορά στους τουριστικούς λιμένες, την εφαρμογή κινήτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την προσέλκυση ξένων σκαφών αναψυχής στις μαρίνες της χώρας μας.

Οι συνεχιζόμενες  οικονομικές συνθήκες ύφεσης δυσχεραίνουν την ανάπτυξη του τομέα των τουριστικών λιμένων στην χώρα μας, ενώ αντίθετα οι ανταγωνίστριες χώρες στον τομέα αυτό, αυξάνουν τους ρυθμούς δημιουργίας νέων θέσεων ελλιμενισμού, καθώς και επενδύσεων σε μαρίνες εντός και εκτός των συνόρων τους”.

Και συμπλήρωσε: “Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα που θα ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και θα καταστήσουν το θαλάσσιο τουρισμό της χώρας μας πιο ελκυστικό, αντί να συζητούμε την επιβολή νέων τελών που θα ωθήσουν και άλλα σκάφη να αποχωρήσουν από την Ελλάδα”.

Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας η οποία αποτελείται σήμερα από 20 οργανωμένους τουριστικούς λιμένες, ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την εκπροσώπηση των τουριστικών λιμένων της ελληνικής επικράτειας, την αναβάθμιση, ανάπτυξη και προβολή τους στην Ελλάδα κα

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top