Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΖωτικής σημασίας ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τους τουριστικούς λιμένες
Θαλάσσιος τουρισμός

Ζωτικής σημασίας ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τους τουριστικούς λιμένες

Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα που θα ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και θα καταστήσουν το θαλάσσιο τουρισμό της χώρας μας πιο ελκυστικό, αντί να συζητούμε την επιβολή νέων τελών που θα ωθήσουν και άλλα σκάφη να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, λέει ο πρόεδροςε της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας.

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, οι αρχαιρεσίες της 6ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας με την εκλογή 7 μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης το οποίο έχει διετή θητεία και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

1. Σταύρος Κατσικάδης, Μαρίνα Φλοίσβου, πρόεδρος
2. Νικόλαος Κουτσοδόντης – Mαρίνα Γουβιών, αντιπρόεδρος
3. Άγγελος Κόπιτσας – Μαρίνα Ζέας, γενικός γραμματέας
4. Παναγιώτης Παππάς – Μαρίνα Αλίμου, ταμίας
5. Ηλίας Τέφας – Κλεοπάτρα Μαρίνα, Άκτιο μέλος
6. Σταύρος Αντωνάκας – Olympic Marine, μέλος
7. Σταύρος Καρνάκης – Μαρίνα Αθηνών, μέλος

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταύρος Κατσικάδης, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη θητεία δήλωσε: “Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας θεωρεί ζωτικής σημασίας την επιτάχυνση των διαδικασιών εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου που αφορά στους τουριστικούς λιμένες, την εφαρμογή κινήτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την προσέλκυση ξένων σκαφών αναψυχής στις μαρίνες της χώρας μας.

Οι συνεχιζόμενες  οικονομικές συνθήκες ύφεσης δυσχεραίνουν την ανάπτυξη του τομέα των τουριστικών λιμένων στην χώρα μας, ενώ αντίθετα οι ανταγωνίστριες χώρες στον τομέα αυτό, αυξάνουν τους ρυθμούς δημιουργίας νέων θέσεων ελλιμενισμού, καθώς και επενδύσεων σε μαρίνες εντός και εκτός των συνόρων τους”.

Και συμπλήρωσε: “Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα που θα ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και θα καταστήσουν το θαλάσσιο τουρισμό της χώρας μας πιο ελκυστικό, αντί να συζητούμε την επιβολή νέων τελών που θα ωθήσουν και άλλα σκάφη να αποχωρήσουν από την Ελλάδα”.

Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας η οποία αποτελείται σήμερα από 20 οργανωμένους τουριστικούς λιμένες, ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την εκπροσώπηση των τουριστικών λιμένων της ελληνικής επικράτειας, την αναβάθμιση, ανάπτυξη και προβολή τους στην Ελλάδα κα

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024