Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΌμιλος Lufthansa: Βελτίωση της χωρητικότητας των αεροσκαφών των αεροπορικών του εταιρειών
Αεροπορικές εταιρείες

Όμιλος Lufthansa: Βελτίωση της χωρητικότητας των αεροσκαφών των αεροπορικών του εταιρειών

Κατά τη διάρκεια του α' τριμήνου του 2013, όλες οι αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου Lufthansa επωφελήθηκαν από τη διαχείριση της χωρητικότητας και βελτίωσαν την αξιοποίηση των αεροσκαφών συγκριτικά με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

Κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2013, όλες οι αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου Lufthansa επωφελήθηκαν από τη διαχείριση της χωρητικότητας και, όπως ήταν αναμενόμενο, βελτίωσαν την αξιοποίηση των αεροσκαφών συγκριτικά με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο. Ο Όμιλος Lufthansa αύξησε το συντελεστή πληρότητας επιβατών κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες, αγγίζοντας το 76,1%. Ο συντελεστής πληρότητας φορτίου αυξήθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 70,5%.

Εξαιτίας της μείωσης της χωρητικότητας κατά 2,7% στο σύνολο των εταιρειών του Ομίλου (αναφορικά με τον συντελεστή “διαθέσιμα seat-kilometres”), ο αριθμός επιβατών που ταξίδεψαν με τις εταιρείες Lufthansa German Airlines, SWISS και Austrian Airlines από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 2,3% σε σύγκριση με τα περυσινά επίπεδα, φθάνοντας τα 21,6 εκατομμύρια. Την ίδια περίοδο οι πωλήσεις (συντελεστής RSK), μειώθηκαν κατά 0,1%, αλλά παρέμειναν ουσιαστικά σταθερές. Η μείωση χωρητικότητας οδήγησε σε αντίστοιχη βελτιστοποίηση της αξιοποίησης των αεροσκαφών.

Το α’ τρίμηνο, η Lufthansa German Airlines αύξησε το συντελεστή πληρότητας κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες, στο 75.5%. Το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου, η αεροπορική εταιρία μείωσε τη χωρητικότητα 3% ενώ παράλληλα, η μείωση πωλήσεων ήταν περιορισμένη, σε ποσοστό 0,8%. Ο αριθμός επιβατών της Lufthansa μειώθηκε κατά 1,9%, στα 15,5 εκατομμύρια.

Το ίδιο διάστημα η SWISS βελτίωσε το συντελεστή πληρότητας κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες, σε ποσοστό 79,8%. Ο ελβετικός αερομεταφορέας αύξησε τη χωρητικότητα κατά 1.9% και οι πωλήσεις παρουσίασαν δυσανάλογη αύξηση 4,9%. Ο αριθμός επιβατών που μετέφερε η SWISS το α’ τρίμηνο ανήλθε σε 3,8 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 3,4% εξαιτίας των σημαντικά λιγότερων πτήσεων.

Η Austrian Airlines μείωσε τη χωρητικότητα κατά 9.4% και εμφάνισε δυσανάλογη πτώση πωλήσεων κατά 5,2%. Χάρη στη διαχείριση της χωρητικότητας, το α’ τρίμηνο η Austrian Airlines βελτίωσε το συντελεστή πληρότητας κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνοντας ποσοστό 74%. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, την αντίστοιχη φετινή περίοδο η Austrian κατέγραψε μείωση 2,7%, μεταφέροντας συνολικά 2,3 εκατ. επιβάτες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024