Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Sabena πουλάει την Sobelair στην Preussag

Η Sabena πουλάει την Sobelair στην Preussag

Η γερμανική εταιρία Preussag φαίνεται ως πιθανός αγοραστής της αεροπορικής εταιρίας Sobelair, που ανήκει στη Βελγική αεροπορική εταιρία Sabena. Στόχος της πώλησης είναι η εύρεση ρευστού που τόσο πολύ χρειάζεται […]

Η γερμανική εταιρία Preussag<.> φαίνεται ως πιθανός αγοραστής της αεροπορικής εταιρίας Sobelair, που ανήκει<...> στη Βελγική αεροπορική εταιρία Sabena<.>.

Στόχος της πώλησης είναι η εύρεση ρευστού που τόσο πολύ χρειάζεται η Sabena. Όμως οι πιλότοι της Sabena ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια αναδόμησης της Sabena, τα οποία για να πετύχουν χρειάζονται περίπου 900 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Η Preussag είναι ο κύριος πελάτης της Sobelair και η εξαγοράς της θα σταθεροποιήσει την παρουσία της γερμανικής εταιρίας στη Βελγική αγορά. Η Sabena έχει επιβεβαιώσει την πρόταση της Preussag, αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής δεσμευτεί για τίποτα. Υπενθυμίζουμε ότι η Preussag είναι ήδη ιδιοκτήτης δύο αεροπορικών εταιριών της Hapag-Lloyd και της Britannia.

Η Βελγική κυβέρνηση, που είναι ιδιοκτήτης της Sabena κατά 50,5%, και ο όμιλος Swissair, που διαθέτει το υπόλοιπο ποσοστό, ανακοίνωσαν ότι μπορούν να καλύψουν το ένα τέταρτο των χρημάτων που χρειάζονται για την αναδόμηση. Τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να βρεθούν από περικοπές και από πωλήσεις διαφόρων παρεμφερών εταιριών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024