Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Sabena πουλάει την Sobelair στην Preussag

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Σεπτέμβριος 2001, 00:00

Η γερμανική εταιρία Preussag<.> φαίνεται ως πιθανός αγοραστής της αεροπορικής εταιρίας Sobelair, που ανήκει<...> στη Βελγική αεροπορική εταιρία Sabena<.>

.

Στόχος της πώλησης είναι η εύρεση ρευστού που τόσο πολύ χρειάζεται η Sabena. Όμως οι πιλότοι της Sabena ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια αναδόμησης της Sabena, τα οποία για να πετύχουν χρειάζονται περίπου 900 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Η Preussag είναι ο κύριος πελάτης της Sobelair και η εξαγοράς της θα σταθεροποιήσει την παρουσία της γερμανικής εταιρίας στη Βελγική αγορά. Η Sabena έχει επιβεβαιώσει την πρόταση της Preussag, αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής δεσμευτεί για τίποτα. Υπενθυμίζουμε ότι η Preussag είναι ήδη ιδιοκτήτης δύο αεροπορικών εταιριών της Hapag-Lloyd και της Britannia.

Η Βελγική κυβέρνηση, που είναι ιδιοκτήτης της Sabena κατά 50,5%, και ο όμιλος Swissair, που διαθέτει το υπόλοιπο ποσοστό, ανακοίνωσαν ότι μπορούν να καλύψουν το ένα τέταρτο των χρημάτων που χρειάζονται για την αναδόμηση. Τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να βρεθούν από περικοπές και από πωλήσεις διαφόρων παρεμφερών εταιριών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top