Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Αφίσα σουηδικού ψυχαγωγικού πάρκου προκαλεί την αντίδραση και του Υπουργείου Τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 24 April 2013, 14:06

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων στην Πρεσβεία της Σουηδίας σχετικά με αφίσα του ψυχαγωγικού πάρκουLiseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρεσβεία της Σουηδίας (με κοινοποίηση το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Τουρισμού), στην οποία αναφέρει: ”Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο  Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: ‘Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg’. Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας το σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθεια σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση. Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες  σας πάνω στο θέμα”.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: ”Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια ψυχαγωγικού πάρκου  στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, να προσελκύσει πελάτες χρησιμοποιώντας αρνητικά έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, όπως είναι η Κρήτη. Η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί την εύλογη δυσαρέσκεια μας και για το λόγο αυτό είμαστε σε επαφή με την πρεσβεία μας στη Σουηδία, η οποία έχει ήδη προβεί σε όλες  τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Θεωρούμε το διαφημιστικό μήνυμα μια άτυχη και κακόγουστη καμπάνια ιδιωτικού φορέα.

Η Ελλάδα στη Σουηδία έχει πολύ καλή εικόνα. Χιλιάδες Σουηδοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. Σήμερα  βρίσκομαι στη Στοκχόλμη προκειμένου να ενισχύσω ακόμη περισσότερο αυτό το τουριστικό ρεύμα, καλώντας τους Σουηδούς να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top