Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνάντιον τουριστικής επένδυσης στα Λαγκάδια Σαντορίνης ο Δήμος και κάτοικοι του νησιού
Περιβάλλον

Ενάντιον τουριστικής επένδυσης στα Λαγκάδια Σαντορίνης ο Δήμος και κάτοικοι του νησιού

Σε τουριστική εκμετάλλευση της προστατευόμενης περιοχής Λαγκάδια Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης, με μεγάλη περιβαλλοντική και γεωλογική αξία, επιθυμούν να προχωρήσουν επιχειρηματίες.

Στην προστατευόμενη περιοχή Λαγκάδια Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης με μεγάλη περιβαλλοντική και γεωλογική αξία θέλουν επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν για τουριστική ανάπτυξη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η εταιρεία Μαρμάρι ΑΕ έχει προχωρήσει τη διαδικασία αδειοδότησης κατασκευής και λειτουργίας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας 237 κλινών, συνολικής έκτασης περίπου 9.000 τ.μ.

Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου την ερχόμενη Παρασκευή.

Για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας έχουν απαντήσει αρνητικά ο Δήμος Θήρας, αλλά και το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εναντίον της επένδυσης είναι ακόμη περιβαλλοντικοί σύλλογοι και φορείς του νησιού.

“Η επένδυση θα καταστρέψει μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους” ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Ζώρζος. “Είναι ευαίσθητο το θέμα και περιμένω τις εισηγήσεις από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου” ανέφερε και η γενική γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024