Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΈκθεση φωτογραφίας για τη Λήμνο στην Αθήνα
Προώθηση προορισμού

Έκθεση φωτογραφίας για τη Λήμνο στην Αθήνα

Με τίτλο 'Προορισμός LXS Λήμνος' (LXS, είναι τα διεθνή διακριτικά του Αερολιμένος Λήμνου 'Ήφαιστος') πραγματοποιείται υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Αθήνα.

Με αφετηρία την πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα, το “ταξίδι” στη Λήμνο συνεχίζεται, μέσω της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “Προορισμός LXS”, την οποία διοργανώνει εκεί ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου “Λημνιοί εν Δράσει”.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης το περασμένο Σάββατο, στο οποίο έδωσε το “παρών” πλήθος κόσμου, εκατοντάδες άνθρωποι περνούν καθημερινά από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της Αθήνας και να νιώσουν πιο κοντά στις ομορφιές της Λήμνου. Μπορούν να δουν τη Λήμνο, μέσα από τις 34 φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί, αλλά και τις 500 και πλέον ακόμη οι οποίες προβάλλονται σε slide show. Να ακούσουν και να μάθουν για το νησί συνομιλώντας με τους εθελοντές του Συλλόγου. Και να γευτούν λημνιά προϊόντα, πίνοντας από τα βραβευμένα κρασιά εγχώριων παραγωγών, οι οποίοι τα έχουν διαθέσει αφιλοκερδώς για τη στήριξη της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λήμνου.

Η έκθεση φωτογραφίας, στην οποία μετέχουν 70 φωτογράφοι -επαγγελματίες και ερασιτέχνες- θα διαρκέσει ως το Σάββατο 27 Απριλίου και αποτελεί μία προσπάθεια του Συλλόγου  να αντιμετωπίσει εναλλακτικά -και δραστικά- την κρίση που πλήττει το νησί, όπως και την υπόλοιπη χώρα, αλλά και να ξεφύγει από τετριμμένα, όπως η απλή απαρίθμηση προβλημάτων τοπικών κοινωνιών. Τις καθημερινές λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ και το Σάββατο από τις 2 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ.

Ο υπεύθυνος της ομάδας προβολής, κ. Γιάννης Πετράκης δήλωσε: “Η προβολή του νησιού μας θα λύσει μακροπρόθεσμα πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λήμνος και οι μόνιμοι κάτοικοι. Ευελπιστούμε ότι αυτή η έκθεση φωτογραφίας στο πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας, θα αναδείξει την πληθώρα των όσων έχει να προσφέρει η Λήμνος στους επισκέπτες της”.

Η κα Στέλλα Κελλάρη, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης, είπε: “Με τον πολιτισμό πάμε ενάντια στην οικονομική κρίση. Πρόκειται για μία υπαίθρια έκθεση, γεγονός που σημαίνει ότι πλησιάζουμε εμείς στον Κόσμο και δεν περιμένουμε να έρθει σε εμάς. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να προσεγγίσουμε τα προβλήματα του νησιού. Από μόνη της άλλωστε η Λήμνος, είναι ‘φωτογενής’ και αποτελεί εναλλακτικό προορισμό διακοπών. Χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές τοπίων, από άγρια ομορφιά, μαζί με γοητεία. Το περιεχόμενο της έκθεσης αποτελεί μία προσωπική ματιά των φωτογράφων επί του δραματισμού της λημνιακής φύσης, πέρα από τις γνωστές ‘τουριστικές’ εικόνες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024