Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠρόταση του HAPCO στο Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού
MICE

Πρόταση του HAPCO στο Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού

Πρόταση του HAPCO προς το Υπουργείο Τουρισμού, για τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, που θα ενθαρρύνουν τους Έλληνες επιστήμονες, και τους οργανωτές συνεδρίων να εμπλακούν ξανά σε συνεδριακές διοργανώσεις, και θα προβάλλουν το ελληνικό συνεδριακό προϊόν στο εξωτερικό.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO έχει αποστείλει πρόταση προς το Υπουργείο Τουρισμού, για τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, οι οποίες στόχο θα έχουν την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα

Οι διοργανώσεις αυτές θα ολοκληρωθούν σε δύο στάδια:

Α’ στάδιο υλοποίησης
Πρόσκληση των κάτωθι μελών με “οικοδεσπότη” το Υπουργείο Τουρισμού:

  • Ελληνικές Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρίες
  • Μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) Ιατρικής
  • Φαρμακευτικές εταιρείες – μέλη Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ)
  • Μέλη Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)
  • Μέλη Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)

Προτείνεται η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Ιουνίου 2013. Στο πάνελ των ομιλητών έχει προταθεί να συμμετέχουν οι υπουργοί Τουρισμού, Υγείας, Ανάπτυξης, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η υλοποίηση του Α’ σταδίου θα ενθαρρύνει τους Έλληνες επιστήμονες, εν δυνάμει οργανωτές εθνικών συνεδρίων και πρεσβευτές προσέλκυσης διεθνών ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα, να εμπλακούν ξανά σε συνεδριακές διοργανώσεις, δραστηριότητα από την οποία τα τελευταία χρόνια απέχει ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων οργανωτών, εξαιτίας των διαφόρων εγκυκλίων, η εφαρμογή των οποίων συρρίκνωσαν σημαντικά τον αριθμό των διοργανώσεων. Οι ομόλογοι τους της Αλλοδαπής και οι διακεκριμένοι Έλληνες της διασποράς, είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να συνδράμουν την όποια προσπάθεια τους.

Β’ Στάδιο Υλοποίησης
Αναφορικά με το δεύτερο στάδιο της εκδήλωσης, που θα αφορά στην προβολή του ελληνικού συνεδριακού προϊόντος στο εξωτερικό και θα απευθύνεται σε ευρωπαϊκές Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον Ιατρικό Συνεδριακό Τουρισμό και στους εν γένει Decision Makers, με την αρωγή των Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς, λεπτομέρειες θα κατατεθούν στο Υπουργείο Τουρισμού μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ ιδανική περίοδος για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης κρίνεται το διάστημα από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου του 2013.

Ο HAPCO ευελπιστεί στην υιοθέτηση της πρότασης από το Υπουργείο Τουρισμού και την άμεση υλοποίησή της, “ώστε να δοθεί μία ανάσα στην πολύπαθη ελληνική αγορά συνεδρίων και εκδηλώσεων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024