Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τεχνολογία

Η easyJet δοκιμάζει εφαρμογή για τις κάρτες επιβίβασης σε κινητά τηλέφωνα

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Μάιος 2013, 13:46

Οι επιβάτες μπορούν να κάνουν check-in και να «κατεβάσουν» τις κάρτες επιβίβασης σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα!

Η easyJet, το No.1 δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη, χρησιμοποιεί τώρα δοκιμαστικά κάρτες επιβίβασης μέσω κινητών τηλεφώνων σε πτήσεις που αναχωρούν από έξι αεροδρόμια - Stansted του Λονδίνου, London Southend, Μάντσεστερ, Εδιμβούργο, Άμστερνταμ και της Νίκαιας.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τα παραπάνω αεροδρόμια, θα μπορούν να κάνουν check in σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, κατεβάζοντας και αποθηκεύοντας τις κάρτες επιβίβασης σε iPhone και Android κινητά τηλέφωνα.

Ο Peter Duffy, Marketing Director της easyJet, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη δοκιμή αυτής της εφαρμογής για κάρτες επιβίβασης μέσω  κινητών τηλεφώνων - γνωρίζουμε από τα σχόλια των επιβατών μας, ότι θα είναι μια δημοφιλής προσθήκη στη λίστα των ήδη βραβευμένων εφαρμογών μας. Με βάση την επιτυχία της εφαρμογής (app) για κινητά τηλέφωνα, που αυτή τη στιγμή  είναι η ταχύτερη εφαρμογή της αγοράς, η εμφάνιση της κάρτας επιβίβασης στο κινητό, είναι το επόμενο σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να κάνουμε το ταξίδι των επιβατών μας πιο εύκολο και προσιτό.

Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή, θα συνεργαστούμε με όλα τα αεροδρόμια του δικτύου μας, προκειμένου να εφαρμοστεί η λειτουργία της εφαρμογής αυτής σε όλο το δίκτυο. Η δοκιμή θα πρέπει επίσης θα επεκταθεί, ώστε να μπορούν να εμφανιστούν πολλαπλές κάρτες επιβίβασης στην ίδια συσκευή, έτσι ώστε μέλη οικογενειών να μπορούν να κάνουν check-in μαζί, χρησιμοποιώντας μία ή περισσότερες συσκευές κινητών τηλεφώνων, ανάλογα με τι προτιμούν.»

Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι απλή & εύκολη στη χρήση, επιτρέποντας στους επιβάτες να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, καθώς  αμέσως παρουσιάζεται «ένδειξη» που τους ενημερώνει εάν έχουν κάνει check- in ή όχι. Μόλις οι κάρτες επιβίβασης έχουν «κατεβαστεί» αποθηκεύονται αυτόματα offline, ώστε να χρειάζεται κάλυψη δικτύου ή wi-fi και να μην υπάρχει χρεώση roaming. Η εφαρμογή έχει επίσης ενσωματωμένη τη δημοφιλής Passbook λειτουργία της Apple, ώστε οι επιβάτες να μπορούν εύκολα να αποθηκεύσουν κάρτες επιβίβασης για νέα ταξίδια, όλες μαζί σε ένα φάκελο.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει εάν κάποιος επιβάτης έχει κάνει check-in από υπολογιστή μέσω το easyJet.com και τους επιτρέπει να κατεβάσουν αμέσως την κάρτα επιβίβασης χωρίς να χρειάζεται να ξανά κάνουν check-in. Κάποιος θα μπορεί να «κατεβάσει» τις κάρτες επιβίβασης από 30 ημέρες πριν έως και μέχρι δύο ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης του.

Πάνω από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή της easyJet για κινητά τηλέφωνα  από το λανσάρισμα της στα τέλη του 2011. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι κατάλληλη τόσο για iPhone, όσο και για Android κινητά τηλέφωνα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να αναζητούν ναύλους, να κλείνουν πτήσεις και πολλά άλλα.  

Οι πρόσφατες προσθήκες στην εφαρμογή επιτρέπει στους  επιβάτες να μπορούν να κλείσουν τη θέση τους, να προσθέσουν αποσκευές, όπως επίσης με ένα «κλικ» να έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν επιλογές ξενοδοχείων στον προορισμό που τους ενδιαφέρει.

Εντός του έτους, η δοκιμή θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλαμβάνει και mobile web για να είναι συμβατό με τα Windows Phone 7/8 και Blackberry συσκευές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top