Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Επιστολή διαμαρτυρίας από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος στην υπουργό Τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Μάιος 2013, 10:52

Οι μόλις 200 συνολικά ωφελούμενοι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 10.000 άτομα, που προβλέπονται πανελλαδικά στη δράση 'Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του Τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών', δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις ανάγκες της περιοχής.

Επιστολή διαμαρτυρίας για την άνιση κατανομή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, των ωφελουμένων της δράσης με τίτλο “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του Τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών”, απέστειλε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας στην αρμόδια υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο αριθμός που έχει κατανεμηθεί δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις ανάγκες που έχει η περιοχή.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

“Αγαπητή κυρία υπουργέ,

με αφορμή την ανακοίνωση της δράσης με τίτλο ‘Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του Τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών’ και την ενδεικτική κατανομή μόλις 200 συνολικά ωφελουμένων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 10.000 άτομα, τα οποία και προβλέπονται πανελλαδικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία, καθώς θεωρούμε πως ο αριθμός αυτός δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις ανάγκες που έχει η περιοχή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ‘εκμεταλλευόμενη’ τους πόρους του ΕΣΠΑ, καθώς και προγράμματα τη Κοινωφελούς Εργασίας, κάνει μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αναδείξει την περιοχή, κυρίως στον τουριστικό τομέα, και να προσελκύσει όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Για πρώτη φορά και χωρίς καμιά χρηματοδότηση από το υπουργείο, αλλά με αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, προχωρήσαμε σε σχεδιασμό με βάθος τριετίας της τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας, με πολλαπλά μέσα.

Στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάδειξη και η ανταγωνιστική τοποθέτηση της περιοχής μας ως τουριστικός προορισμός, μέσα από την απόκτηση τουριστικής ταυτότητας και τη σύνδεση του τουρισμού με τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους της περιοχής μας.

Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διάφορες δράσεις, όπως η δημιουργία Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας στον τουριστικό τομέα, ο ‘Πράσινος Ξενοδόχος’, καθώς και η προώθηση και στήριξη του ‘Ελληνικού Πρωινού της Δυτικής Ελλάδας’, αναγνωρίζοντας το σημαντικό εγχείρημα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από τις δράσεις αυτές, συνολικά μπορούμε να συμπεράνουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει τη δυνατότητα και τις ανάλογες υποδομές για να μπορέσει να φιλοξενήσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Θεωρούμε αδιανόητη τη συμπεριφορά του Υπουργείου με τη δεδομένη κατανομή σε ωφελουμένους μέσω της συγκεκριμένης δράσεις και ζητάμε και αναμένουμε την άμεση αύξηση του αριθμού αυτού”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top