Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕνίσχυση των τουριστικών σχέσεων της Βόρειας Ελλάδας με την Τυνησία
Τουριστική πολιτική

Ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων της Βόρειας Ελλάδας με την Τυνησία

Τουρισμός και επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Μεκαδονίας – Θράκης με τον Τυνήσιο πρέσβη κ. Tarek Saadi.

Για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση των επενδυτικών, εμπορικών και τουριστικών σχέσεων της Βόρειας Ελλάδας με την Τυνησία, συζήτησε σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Τυνήσιο Πρέσβη, κ. Tarek Saadi, στο Διοικητήριο.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης μεταξύ των δυο χωρών, ενώ παρουσία του διευθυντή του Τυνησιακού Οργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα, κ. Μοχάμεντ Μπασάρ, τέθηκαν οι βάσεις για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Μακεδονία και τη Θράκη στην Τυνησία και αντίστροφα.

Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για τη διοργάνωση ενός διεθνούς επιχειρηματικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Τύνιδα στις 15 Ιουνίου 2013, με τον κ. Σάαντι να εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σε αυτό επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

“Ελλάδα και Τυνησία έρχονται πιο κοντά και οικοδομούμε σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης” δήλωσε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος της συνάντησης, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία που έχει για τον επιχειρηματικό κόσμο της Μακεδονίας και της Θράκης να συμμετέχει στο διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ της Τύνιδας.

“Τέτοιες πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν την αρχή ότι η Ελλάδα διευρύνει τους ορίζοντες της, καθώς επιχειρεί να καταστήσει την εξωστρέφεια συνώνυμο της. Το φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές της Βόρειας Αφρικής και του Αραβικού κόσμου. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πάντα καλοδεχούμενες και εμείς οφείλουμε να τις αγκαλιάσουμε” πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024