Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων της Βόρειας Ελλάδας με την Τυνησία

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Μάιος 2013, 16:16

Τουρισμός και επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Μεκαδονίας - Θράκης με τον Τυνήσιο πρέσβη κ. Tarek Saadi.

Για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση των επενδυτικών, εμπορικών και τουριστικών σχέσεων της Βόρειας Ελλάδας με την Τυνησία, συζήτησε σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Τυνήσιο Πρέσβη, κ. Tarek Saadi, στο Διοικητήριο.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης μεταξύ των δυο χωρών, ενώ παρουσία του διευθυντή του Τυνησιακού Οργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα, κ. Μοχάμεντ Μπασάρ, τέθηκαν οι βάσεις για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Μακεδονία και τη Θράκη στην Τυνησία και αντίστροφα.

Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για τη διοργάνωση ενός διεθνούς επιχειρηματικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Τύνιδα στις 15 Ιουνίου 2013, με τον κ. Σάαντι να εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σε αυτό επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

“Ελλάδα και Τυνησία έρχονται πιο κοντά και οικοδομούμε σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης” δήλωσε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος της συνάντησης, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία που έχει για τον επιχειρηματικό κόσμο της Μακεδονίας και της Θράκης να συμμετέχει στο διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ της Τύνιδας.

“Τέτοιες πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν την αρχή ότι η Ελλάδα διευρύνει τους ορίζοντες της, καθώς επιχειρεί να καταστήσει την εξωστρέφεια συνώνυμο της. Το φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές της Βόρειας Αφρικής και του Αραβικού κόσμου. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πάντα καλοδεχούμενες και εμείς οφείλουμε να τις αγκαλιάσουμε” πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top