Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαδρομές στη Μάρπησσα της Πάρου
Φεστιβάλ

Διαδρομές στη Μάρπησσα της Πάρου

Το φεστιβάλ 'Διαδρομές στη Μάρπησσα' (23,24 και 25 Αυγούστου) απευθύνεται στους μόνιμους κατοίκους της Μάρπησσας και της Πάρου, στους εποχιακούς κατοίκους, αλλά και σε επισκέπτες Έλληνες και ξένους, που επιθυμούν να γνωρίσουν σε βάθος τον αυθεντικό χαρακτήρα του τόπου.

Οι “Διαδρομές στη Μάρπησσα” είναι ένα τριήμερο, πολιτιστικό, βιωματικό φεστιβάλ με κεντρική ιδέα τη δημιουργία θεματικών διαδρομών μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας στην Πάρο. Αρχιτεκτονική, λαογραφία, μουσική, εικαστικά και περιβάλλον είναι τα κυρίαρχα θέματα. Είναι σχεδιασμένο γύρω από τη βιωματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων, ώστε ο καθένας να έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2010 από ιδιωτική πρωτοβουλία και έκτοτε έχει γίνει θεσμός.

Οι στόχοι του φεστιβάλ είναι η αναζήτηση του αυθεντικού, η ενθάρρυνση της ομαδικότητας και της δράσης, και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, των γνώσεων και των κοινωνικών σχέσεων των συμμετεχόντων. Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε την ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού και την έρευνα και προβολή των παραδόσεων της Πάρου μέσα από μία σύγχρονη καλλιτεχνική ματιά.

Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από βιωματικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται: Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, εργαστήρια, ξεναγήσεις, πεζοπορίες στη φύση, καθαρισμό παραλιών, εικαστικές εκθέσεις, διαλέξεις, συναυλίες, ανάδειξη της τοπικής παραδοσιακής μουσικής, διήγηση παραμυθιού, θέατρο, παιχνίδια οικισμού.

Το φεστιβάλ απευθύνεται στους μόνιμους κατοίκους της Μάρπησσας και της Πάρου, στους εποχιακούς κατοίκους, αλλά και σε επισκέπτες Έλληνες και ξένους, που επιθυμούν να γνωρίσουν σε βάθος τον αυθεντικό χαρακτήρα του τόπου.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι κινητήριος δύναμη. Η στήριξη και η κινητο-ποίηση των Μαρπησσαίων είναι συγκινητική και η συνεργασία μαζί τους εκτυλίσσεται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου με στόχο την επικοινωνία και τη συγκέντρωση υλικού για το φεστιβάλ.

Ο βιωματικός, διαδραστικός χαρακτήρας του φεστιβάλ στηρίζεται στην αλληλεπίδραση των κατοίκων και των επισκεπτών, όλων των ηλικιών, οι οποίοι τελικά συνδημιουργούν με την ομάδα των εθελοντών την τελική εικόνα του τριημέρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024