Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠερισσότερη πολιτική βούληση για την υλοποίηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού
Αερομεταφορές

Περισσότερη πολιτική βούληση για την υλοποίηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού

Το μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σπύρος Δανέλλης τόνισε στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Περιφερειακών Αερολιμένων ότι απαιτείται περισσότερη πολιτική βούληση για την υλοποίηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού.

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης συμμετέχοντας ως εισηγητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) Περιφερειακών Αερολιμένων “Η συμβολή του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος”.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε στο συνέδριο με την ιδιότητά του ως μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγητής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό, το πολυετές πρόγραμμα της Ε.Ε. που στοχεύει στην ενοποίηση του εναερίου χώρου της Ευρώπης και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στις αερομεταφορές.

Ο κ. Δανέλλης τόνισε πως απαιτείται περισσότερη πολιτική βούληση για την υλοποίηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, ο οποίος αναμένεται να επιφέρει μείωση της τάξεως του 50% στις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων, μείωση της διάρκειας και του κόστους των πτήσεων, αλλά και του αντίκτυπού τους στο περιβάλλον.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Π.Ε. Έβρου), με την ευκαιρία της αποστολής συγχαρητήριας επιστολής από το EuroControl προς τους Έλληνες ΕΕΚ για τη δραστική μείωση των καθυστερήσεων των πτήσεων για το έτος 2012, καθώς και της βράβευσης του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” από το ηλεκτρονικό περιοδικό Aviation News, ως του καλύτερου περιφερειακού αερολιμένα της Ελλάδας με κίνηση κάτω από 1 εκατ. επιβάτες για το 2012.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024