Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςEtihad Airways και KLM Royal Dutch Airlines εισήλθαν στη δεύτερη φάση της στρατηγικής τους συνεργασίας
Αεροπορικές εταιρείες

Etihad Airways και KLM Royal Dutch Airlines εισήλθαν στη δεύτερη φάση της στρατηγικής τους συνεργασίας

Οι πτήσεις προς Άμστερνταμ αποτελούν το σημείο αναφοράς για τη δεύτερη φάση της στρατηγικής συνεργασίας της Etihad Airways με την KLM.

Η Etihad Airways και η KLM Royal Dutch Airlines εισήλθαν στη δεύτερη φάση της στρατηγικής τους συνεργασίας με τις πτήσεις του εθνικού αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Άμστερνταμ.

Οι καθημερινές πτήσεις, που πραγματοποιούνται με Airbus A330-200 δύο καμπινών με θέσεις για 22 επιβάτες στην Pearl Business και 240 επιβάτες στην Coral Economy ξεκίνησαν από τις 15 Μαΐου και φέρουν τον κωδικό της KLM, KL.

Οι νέες πτήσεις συμπίπτουν με την προσθήκη 12 νέων προορισμών της KLM από το αεροδρόμιο του Schiphol που φέρουν τον κωδικό της Etihad, EY. Επίσης, η KLM πρόσθεσε τον κωδικό KL σε έξι προορισμούς της Etihad Airways από τον κόμβο της στο Άμπου Ντάμπι.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Οι νέες πτήσεις της Etihad Airways στο Άμστερνταμ αναδεικνύουν τη βαθύτερη σχέση μας με την KLM καθώς αναμένουμε μεγαλύτερη ζήτηση για πτήσεις κοινού κωδικού με την KLM εκτός του αεροδρομίου του Schiphol.

Η συνεργασία με την KLM συνάδει με την στρατηγική της Etihad Airways για στενή συνεργασία με τους συνεταίρους μας σε όλο τον κόσμο και την αξιοποίηση των δικτύων τους για τροφοδότηση δρομολογίων σε ‘δευτερογενείς’ πόλεις, καθώς και την παροχή οφελών στους επιβάτες, όπως είναι αμοιβαία είσοδος στα lounges και άμεσα οφέλη ανταμοιβής για τους τακτικούς επιβάτες”.

Οι 12 πρόσθετοι προορισμοί στους οποίους έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Etihad Airways μέσω του κοινού κωδικού με την KLM είναι: Στοκχόλμη, Αμπερντίν, Βαρκελώνη, Μπέργκεν, Μπέρμιγχαμ, Κοπεγχάγη, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Γκέτεμποργκ, Ελσίνκι, Λιντς/Μπράντφορντ, και Μαδρίτη.

Οι παραπάνω πόλεις εντάχθηκαν στην πρώτη φάση των πόλεων που εξυπηρετεί η KLM, και φέρουν τον κωδικό EY και είναι οι: Μπιλούντ, Κάρντιφ, Νιουκάστλ, Όσλο και Στάβανγκερ.

Η KLM τοποθέτησε τον κωδικό της KL σε έξι πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς: Μπρισμπέιν, Χαρτούμ, Μαλέ, Μουσκάτ και Σεϋχέλλες.

Οι παραπάνω πόλεις προστέθηκαν στην αρχική ομάδα των πόλεων που εξυπηρετεί η Etihad Airways και στις οποίες έχει προστεθεί ο κωδικός της KLM, KL και είναι οι: Κολόμπο, Ισλαμαμπάντ, Λαχόρη, Μελβούρνη και Σύδνεϋ.

Ο Peter Hartman, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της KLM, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με την Etihad Airways. Μαζί αναπτύσσουμε νέες φόρμες κοινών επιχειρήσεων, καθώς οι συνέργειες που αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1980 δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως κατάλληλες βάσει των παρούσων συνθηκών.

Τώρα προσφέρουμε συνδυαστικά δύο πτήσεις καθημερινά μεταξύ των Άμπου Ντάμπι και Άμστερνταμ που είναι υπέροχο για τις δύο αεροπορικές, τους δύο κόμβους και φυσικά τους πελάτες μας. Γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει οικονομικά και τις δύο εταιρείες”.

Επιπροσθέτως των πτήσεων, η Etihad Airways φέτος λειτουργεί ένα εμπορευματικό αεροσκάφος Boeing 747-400 της KLM μέσω προγράμματος μίσθωσης αεροσκαφών wet-lease. Το αεροσκάφος με χωρητικότητα 124 τόνων συνδέει τους δύο εμπορευματικούς κόμβους του Άμπου Ντάμπι και του Άμστερνταμ και αυξάνει τη χωρητικότητα για Φρανκφούρτη, Χονγκ Κονγκ και Ντάκα.

Από την άλλη πλευρά, η Air France, συνεργάτης της KLM, λειτουργεί ένα αεροσκάφος Airbus A340-300 για το δρομολόγιο Παρίσι – Άμπου Ντάμπι από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους, πάλι μέσω του προγράμματος μίσθωσης αεροσκαφών we-lease.

Το Άμστερνταμ είναι μία ακόμη από τις 17 κεντρικές Ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες πραγματοποιεί δρομολόγια η Etihad Airways όπως είναι οι Βρυξέλλες, το Δουβλίνο, η Φρανκφούρτη, η Γενεύη, το Λονδίνο και το Παρίσι.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): Ο Peter Hartman, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της KLM και ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, γιορτάζουν τις νέες πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Άμστερνταμ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024