Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Αθήνα πρέπει να επικοινωνεί ότι είναι μια πόλη που μπορεί να υποδεχθεί εκατομμύρια τουρίστες
Τουριστική πολιτική

Η Αθήνα πρέπει να επικοινωνεί ότι είναι μια πόλη που μπορεί να υποδεχθεί εκατομμύρια τουρίστες

Η υπουργός Τουρισμού επισημαίνει ότι οι καλές φετινές προβλέψεις δε θα πρέπει να μας καθησυχάσουν και να μας απομακρύνουν από τον κεντρικό στόχο που είναι η ολική επαναφορά του τουρισμού στην πρωτεύουσα.

Στη διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και τις περιφέρειες, με στόχο τη σωστή προβολή ολόκληρης της Ελλάδας, εστίασε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην παρουσίαση του επικοινωνιακού προγράμματος για τον τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, στο Μουσείο Ακρόπολης.


Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.

“Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι να αναπτυχθεί ξεχωριστά κάθε περιφέρεια, να ανακαλύψει κάθε δήμος τι μπορεί να προσφέρει στις κλασικές μορφές του τουρισμού, είτε στις ειδικές του κατηγορίες”, επισήμανε η κα Κεφαλογιάννη και ζήτησε τη συνεργασία τόσο των Περιφερειών όσο και των Δήμων όλης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε τη δημιουργική συνεργασία που είχε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό για τη χάραξη μιας κοινής στρατηγικής.

Η υπουργός Τουρισμού έκανε ειδική αναφορά στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι οι καλές φετινές προβλέψεις δε θα πρέπει να μας καθησυχάσουν και να μας απομακρύνουν από τον κεντρικό στόχο που είναι η ολική επαναφορά του τουρισμού στην πρωτεύουσα. “Η Αθήνα χρειάζεται μια  νέα θετική εικόνα. Που να εναρμονίζεται με τη συνολική εικόνα της χώρας. Χρειάζεται να επικοινωνεί με κάθε μέσο ότι είναι μια πόλη που μπορεί να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει εκατομμύρια τουρίστες. Μια πόλη σύγχρονη, ασφαλής, φιλόξενη. Μια πόλη που ξεπερνάει τα προβλήματα, στέκεται στα πόδια της, κερδίζει το μέλλον της”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Και επισήμανε τα μέτρα για την αλλαγή της εικόνας της. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται- τόνισε- η αύξηση της αστυνόμευσης στις περιοχές παραβατικότητας. Τα σχεδία για ανάπλαση ιστορικών κομματιών του κέντρου, η ανάδειξη του παραθαλάσσιου μετώπου σε μια αθηναϊκή Ριβιέρα, η δημιουργία ενός ισχυρού πολιτιστικού άξονα στο Φαληρικό Δέλτα.

Αναφερόμενη στη σημασία του τουρισμού για την Ελλάδα, τόνισε ότι οι φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας, είτε στις παραθαλάσσιες, είτε στις ορεινές  περιοχές, σε συνδυασμό με την ελληνική φιλοξενία, το επίπεδο των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και το πολιτιστικό παρελθόν της χώρας, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για να καταστήσουν τον τουρισμό ισχυρό μας πλεονέκτημα.

Καταλήγοντας η κα Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι ο “τουρισμός αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα για την ελληνική πολιτεία και την ελληνική κοινωνία”, αλλά όπως είπε “δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή πηγή εισοδήματος. Δεν πρόκειται για έναν τρόπο να “πληρωθούν λογαριασμοί”. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης. Είναι ένα ισχυρό μέσο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο. “Το μέλλον της χώρας”, πρόσθεσε, “είναι ευθύνη όλων μας. Είναι κρίσιμη η συλλογική δουλειά. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στην έναρξη της θερινής περιόδου, με αποφασιστικότητα και σιγουριά. Γιατί ας μην γελιόμαστε. Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη περίοδος. Μια περίοδος στην οποία θα πρέπει να ανατρέψουμε τα στερεότυπα χρόνων. Καμία μάχη δεν κερδίζεται πριν καν δοθεί”.

Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο
πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της McCannAthens, κ. Πάνος Βατσής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024