Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒιώσιμη ανάπτυξη του θερμαλιστικού τουρισμού στην Ελλάδα
Ιαματικός τουρισμός

Βιώσιμη ανάπτυξη του θερμαλιστικού τουρισμού στην Ελλάδα

Οι δυνατότητες του θερμαλισμού και του τουρισμού υγείας εξετάστηκαν σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα.

Στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Μαΐου, το 1ο Συνέδριο με τίτλο “Θερμαλισμός – Τουρισμός Υγείας: Πραγματικότητα & Προοπτικές”. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ένωση Επιχειρήσεων Θερμαλισμού Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, του Δικτύου Δήμων για τον θερμαλισμό την οικολογία & τον πολιτισμό, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, των Ενώσεων Ξενοδόχων και υδροθεραπευτών Αιδηψού, Καμένων Βούρλων και Υπάτης και τελέσθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Από το συνέδριο διεξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για την υφιστάμενη θερμαλιστική πραγματικότητα της χώρας μας και τις προοπτικές ανάπτυξης της ενόψει και της ευρωπαϊκής οδηγίας για την αγωγή υγείας στα κέντρα θερμαλισμού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ δρ. Χρ. Πάλλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του θερμαλιστικού τουρισμού και η ανάδειξη της χώρας μας ως θερμαλιστικός τουριστικός προορισμός μέσα από την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ανάπτυξη νέων υποδομών και εγκαταστάσεων και την ένταξη μας εντός του ευρωπαϊκού δικτύου”.

Εν τω μεταξύ, μια ακόμα Ιαματική Πηγή, προστέθηκε στον κατάλογο των αναγνωρισμένων Πηγών της χώρας. Πρόκειται για την Ιαματική Πηγή, στην περιοχή Αγ. Φωκά στην Κώ, που ανεβάζει το σύνολο των αναγνωρισμένων Πηγών, από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, στις 18.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες 17 αναγνωρισμένες Ιαματικές Πηγές είναι: Λίμνης Βουλιαγμένης (Ν. Αττικής), Καμένων Βούρλων (Δήμος Αγ. Κωνσταντίνου-Μώλου), Κρηνίδες (Καβάλα), Λουτράκι-Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα-Χαλκιδικής), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι-Περαχώρα (Κόρινθος), Θέρμη (Θεσσαλονίκη), Παρανέστι (Δράμα), Γιάλτρα Αιδηψού, Χανόπουλος (Άρτα), Ν. Απολλωνία (Βόλβη), Παπαϊωάννου (Αιδηψός), Τραιανούπολη (Έβρος), Θέρμαι Σύλλα στην Αιδηψό και πρόσφατα η πηγή Διαμάντη-Πεπόνα στην Αιδηψό.

Στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι να συνεχιστεί η αναγνώριση πηγών που πληρούν τις προδιαγραφές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλη τη χώρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024