Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈτοιμα να ξαναπετάξουν τα αεροπλάνα τύπου Concorde

Έτοιμα να ξαναπετάξουν τα αεροπλάνα τύπου Concorde

Η βρετανική και γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκριναν ομόφωνα το πρόγραμμα βελτιώσεων ασφαλείας του αεροσκάφους ‘Alpha Foxtrot’ τύπου Concorde, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη τους στην καταλληλότητα του. Με αυτή την έγκριση […]

Η βρετανική και γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκριναν ομόφωνα το πρόγραμμα βελτιώσεων ασφαλείας του αεροσκάφους 'Alpha Foxtrot' τύπου Concorde<.>, επιβεβαιώνοντας<...> την εμπιστοσύνη τους στην καταλληλότητα του.

Με αυτή την έγκριση σηματοδοτείται και επισήμως η επιστροφή των Concorde σε εμπορική υπηρεσία. Επίσης, με την επανέκδοση του πιστοποιητικού καταλληλότητας αρχίζει και το τέλος του εντατικού προγράμματος εργασιών στο οποίο έλαβαν μέρος κατασκευαστές, κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως και οι αεροπορικές εταιρίες British Airways<.> και Air France<.>. Τέλος, το πιστοποιητικό επιβεβαιώνει τις αναβαθμισμένες προδιαγραφές ασφαλείας του υπερηχητικού αεροσκάφους.

Ο κ. Mike Street, διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών της British Airways, τόνισε ότι 'είναι εκπληκτική αναγνώριση για όσους εργαστήκαμε σκληρά επί ένα χρόνο στις δύο χώρες. Πάγια θέση της British Airways ήταν ότι το Concorde θα έπρεπε να επανενταχθεί στο στόλο μόνο αν και εφόσον ήμασταν απόλυτα πεπεισμένοι ότι υπερκαλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας. Το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για αυτό το σκοπό και τελικά εγκρίθηκε από τις εθνικές Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας αποδεικνύει πως τα καταφέραμε. Οι επιβάτες του Concorde ανυπομονούν να ξαναταξιδέψουν και εμείς να τους υποδεχτούμε το συντομότερο στις πτήσεις της British Airways'.

Το πρόγραμμα βελτιώσεων ασφαλείας των υπερηχητικών πτήσεων συμπεριλαμβάνει: Αντικατάσταση δεξαμενών καυσίμων με νέες από συνθετικά υλικά (μίγμα Kevlar), ώστε να περιοριστούν οι διαρροές σε περίπτωση διάτρησης στην επιφάνεια του φτερού.
Χρήση ελαστικών Μηδενικής Διαστολής (Near Zero Growth) της Michelin. Σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν ειδικά για το Concorde, περιέχοντας ενισχυτικά υλικά που ελαχιστοποιούν τη δομική τους παραμόρφωση σε περίπτωση πρόσκρουσης, ενώ αυξάνουν το όριο ελαστικότητας ταυτόχρονα με την αντοχή τους.
Ενίσχυση καλωδιώσεων.

Το 'Alpha Foxtrot' είναι το πρώτο από τα επτά Concorde της British Airways που πιστοποιήθηκε έχοντας ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες εργασίες αναβάθμισης, ενώ ακόμα δύο το 'Alhpa Echo' και το 'Alpha Golf' πρόκειται άμεσα να ακολουθήσουν.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των υπερηχητικών δρομολογίων δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί, ωστόσο η British Airways όπως ανακοίνωσε ελπίζει πολύ γρήγορα να επαναλάβει την καθημερινή πτήση Heathrow – New York – Heathrow.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024