Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Το πρώτο υδατοδρόμιο δημιουργείται στο λιμάνι της Κέρκυρας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούνιος 2013, 15:21

Στην Κέρκυρα θα δημιουργηθεί το πρώτο υδατοδρόμιο στο Ιόνιο, από την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια, για πτήσεις τσάρτερ προς Διαπόντια Νησιά και Παξούς, αλλά και πτήσεις περιήγησης τουριστών κρουαζιέρας.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας θα δημιουργηθεί το πρώτο υδατοδρόμιο στο Ιόνιο, μετά την ενεργοποίηση της νομοθεσίας, που καθορίζει τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των Υδατοδρομίων.

Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για πτητικό έργο στα Ιόνια νησιά.

Σύμφωνα με την “ΕΡΑ Κέρκυρα”, η Ελληνικά Υδατοδρόμια θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το νησί του Ιονίου, αρχικά, για να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ προς τους Οθωνούς, την Ερείκουσα και τους Παξούς, αλλά και πτήσεις περιήγησης τουριστών κρουαζιέρας που θέλουν να δουν την Κέρκυρα από ψηλά.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου θα χορηγείται με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης – Μεταφορών και Ναυτιλίας. Τα υδατοδρόμια θα μπορούν να κατασκευάζονται ακόμη και με ΣΔΙΤ ή με Fast Track, ενώ θεσπίζεται η χρήση των “υδάτινων πεδίων” (δε θα απαιτείται άδεια) για τις έκτακτες – τουριστικές πτήσεις εκτός υδατοδρομίων. Στην περίπτωση αυτή, την απόλυτη ευθύνη για την επιλογή του καταλληλότερου – ασφαλέστερου σημείου προσθαλάσσωσης θα έχει πλέον ο πιλότος του υδροπλάνου σε συνεργασία με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές. Ο Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου θα καθορίζει τα τιμολόγια των παρεχόμενων από αυτόν υπηρεσιών. Για κάθε αναχωρούντα επιβάτη θα καταβάλλεται υπέρ του Δημοσίου τέλος ίσο με 5% του καθαρού ναύλου που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top