Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο πρώτο υδατοδρόμιο δημιουργείται στο λιμάνι της Κέρκυρας
Αερομεταφορές

Το πρώτο υδατοδρόμιο δημιουργείται στο λιμάνι της Κέρκυρας

Στην Κέρκυρα θα δημιουργηθεί το πρώτο υδατοδρόμιο στο Ιόνιο, από την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια, για πτήσεις τσάρτερ προς Διαπόντια Νησιά και Παξούς, αλλά και πτήσεις περιήγησης τουριστών κρουαζιέρας.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας θα δημιουργηθεί το πρώτο υδατοδρόμιο στο Ιόνιο, μετά την ενεργοποίηση της νομοθεσίας, που καθορίζει τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των Υδατοδρομίων.

Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για πτητικό έργο στα Ιόνια νησιά.

Σύμφωνα με την “ΕΡΑ Κέρκυρα”, η Ελληνικά Υδατοδρόμια θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το νησί του Ιονίου, αρχικά, για να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ προς τους Οθωνούς, την Ερείκουσα και τους Παξούς, αλλά και πτήσεις περιήγησης τουριστών κρουαζιέρας που θέλουν να δουν την Κέρκυρα από ψηλά.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου θα χορηγείται με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης – Μεταφορών και Ναυτιλίας. Τα υδατοδρόμια θα μπορούν να κατασκευάζονται ακόμη και με ΣΔΙΤ ή με Fast Track, ενώ θεσπίζεται η χρήση των “υδάτινων πεδίων” (δε θα απαιτείται άδεια) για τις έκτακτες – τουριστικές πτήσεις εκτός υδατοδρομίων. Στην περίπτωση αυτή, την απόλυτη ευθύνη για την επιλογή του καταλληλότερου – ασφαλέστερου σημείου προσθαλάσσωσης θα έχει πλέον ο πιλότος του υδροπλάνου σε συνεργασία με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές. Ο Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου θα καθορίζει τα τιμολόγια των παρεχόμενων από αυτόν υπηρεσιών. Για κάθε αναχωρούντα επιβάτη θα καταβάλλεται υπέρ του Δημοσίου τέλος ίσο με 5% του καθαρού ναύλου που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024