Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Στις 3 Σεπτεμβρίου η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγχώνευση Aegean - Οlympic Air

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Ιούνιος 2013, 14:18

Το πρώτο σχέδιο συγχώνευσης Aegean - Οlympic Air είχε αποκλειστεί από την Επιτροπή λόγω ανησυχιών για δημιουργία μονοπωλίου. Εάν προχωρήσει η συγχώνευση, η νεά αεροπορική εταιρεία θα αντιπροσωπεύει το 16% των διεθνών πτήσεων εντός και εκτός Ελλάδος

Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει αποφασίσει αν θα επιτρέψει στην Aegean Airlines να απορροφήσει την Οlympic Air.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “New York Times” η παρούσα προσπάθεια συγχώνευσης των αεροπορικών εταιρειών Aegean και Οlympic Air είναι η δεύτερη κατά σειρά και υπενθυμίζεται ότι το πρώτο σχέδιο συγχώνευσης είχε αποκλειστεί από την Επιτροπή λόγω ανησυχιών για δημιουργία μονοπωλίου.

“Η στάση που θα τηρήσει σε αυτή την περίπτωση η η Επιτροπή θα δείξει πόσο έτοιμη είναι η ΕΕ να προσαρμόσει το ρυθμιστικό πλαίσιο του ανταγωνισμού στον χειμαζόμενο από την κρίση ευρωπαικό Νότο”, αναφέρεται στην αμερικανική εφημερίδα.

Οπως επισημαίνει το άρθρο, το Φεβρουάριο η Επιτροπή απέρριψε προτεινόμενη συγχώνευση της Ryanair και της Aer Lingus στην Ιρλανδία, μια ακόμη χώρα που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των δύο εταιρειών η συγχώνευση είναι η μόνη διέξοδος για την επιβίωση τόσο της Aegean Airlines όσο και της Οlympic Air, καθώς σε περίπτωση που η Επιτροπή απορρίψει την συγχώνευση οι εταιρείες δε διαθέτουν plan B.

Εάν προχωρήσει η συγχώνευση Aegean - Olympic, η νεά αεροπορική εταιρεία θα είναι πολύ μικρότερη από τον αερομεταφορέα που προέκυψε της συγχώνευσης Ryanair - Aer Lingus και θα αντιπροσωπεύει το 16% των διεθνών πτήσεων εντός και εκτός Ελλάδος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top