Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟι οδηγοί ταξί της Ευρώπης 'οδηγούνται' προς την εκπαίδευση
Μεταφορές

Οι οδηγοί ταξί της Ευρώπης 'οδηγούνται' προς την εκπαίδευση

Μόνο 2 στους 10 οδηγούς δηλώνουν ότι παρακολουθούν τακτικά, διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα σε οποιαδήποτε μορφή, ενώ φαίνεται να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην τεχνολογία, δηλώνοντας ότι θα προτιμούσαν τους 'παραδοσιακούς', πρόσωπο-με-πρόσωπο τρόπους εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα ευρωπαϊκής έρευνας για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των επαγγελματιών οδηγών ταξί, που πραγματοποιήθηκε σε 8 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο και Φινλανδία), στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου “TAXIstars“, και στην οποία συμμετείχαν 400 οδηγοί ταξί και ειδικοί στο χώρο της εκπαίδευσης και των μεταφορών, συναντάται μεγάλη ποικιλία στις αντιλήψεις για τον κλάδο του ταξί και τη λειτουργία του τόσο στο θεσμικό επίπεδο, όσο και σε αυτό των επαγγελματιών οδηγών.

Ρίχνοντας μια καλύτερη ματιά σε αυτά που μας μεταφέρουν οι οδηγοί ταξί και οι ειδικοί στον κλάδο σχετικά με το ρόλο της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, μπορούμε να εξάγουμε τα εξής βασικά συμπεράσματα:

  • Η πλειοψηφία των οδηγών ταξί αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο της επαγγελματικής εκπαίδευσης για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών τους, ενώ την ίδια στιγμή επισημαίνεται η έλλειψη κατάλληλων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.
  • Μόνο 2 στους 10 οδηγούς δηλώνουν ότι παρακολουθούν τακτικά, διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα σε οποιαδήποτε μορφή
  • Οι οδηγοί-ταξί φαίνεται να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην τεχνολογία, δηλώνοντας ότι θα προτιμούσαν τους “παραδοσιακούς”, πρόσωπο-με-πρόσωπο τρόπους εκπαίδευσης. Σημειώνεται δε, ότι 80% δεν έχει παρακολουθήσει (ποτέ) on-line μαθήματα εκπαίδευσης.
  • Τα θέματα της οδικής και επαγγελματικής ασφάλειας και της αντιμετώπισης των κινδύνων μονοπωλούν τα εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα των οδηγών ταξί.
  • Η δημιουργία ’έξυπνου’, απλού στη χρήση και την πρόσβαση υλικού που προσαρμόζεται στην καθημερινότητα του επαγγέλματος αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας του ευρωπαϊκού έργου TAXIstars.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024