Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑνάδειξη της Πάρου μέσα από το ψωμί
Προώθηση προορισμού

Ανάδειξη της Πάρου μέσα από το ψωμί

Tο καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται το φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του νησιού που θα γευτούν και φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους τα τοπικά προϊόντα.

Την τιμητική του έχει το ψωμί στη Πάρο. Το 1ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων της Πάρου 2013 με επίκεντρο, φέτος, το ψωμί και τα παραδοσιακά αρτοσκευάσματα διοργανώνουν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΑΠ. και τους αρτοποιούς του νησιού. Κατά την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ το λιμάνι της Πάρου ευωδίασε με μυρωδιές φρεσκοψημένου ψωμιού.

Εργαζόμενοι στην ΚΔΕΠΑΠ, υποδέχτηκαν τους επισκέπτες της Πάρου, προσφέροντάς τους παραδοσιακά τσουρέκια, πίτες και πικάντικες αρτολιχουδιές. Οι εκδηλώσεις  του 1ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων της Πάρου αφιερωμένου στο ψωμί με τίτλο: “ο Άρτος της Πάρου ο επιούσιος” περιλαμβάνουν:

  • Πρώτο τετραήμερο αφιερωμένο στη γευσιγνωσία των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων της Πάρου, από την Τετάρτη 3 έως το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 στην Παροικιά (Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους),
  • Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή 7 και την Τρίτη 30 Ιουλίου στη Νάουσα και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις Λεύκες.
  • Μετά από έξι δεκαετίες οι δύο αναπαλαιωμένοι από τον Δήμο της Πάρου, ανεμόμυλοι της Παροικιάς, ανοίγουν τα πανιά τους και εμπιστεύονται τη δύναμη του ανέμου. Σε πείσμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας οι φετινές εκδηλώσεις με τίτλο  “Ο Άρτος της Πάρου ο επιούσιος…”, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επιχειρούν να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα, την τέχνη και τον κόπο του νησιώτη παραγωγού.

Ο χώρος των εκδηλώσεων θα είναι μια περιοχή όπου θα εναλλάσσονται οι Παριανοί αρτοποιοί και θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες όλα τα στάδια της αρτοποιητικής τέχνης, από το σιτάρι έως τον “Άρτον της Πάρου τον επιούσιον”.

Tο καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται το φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του νησιού που θα γευτούν και φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους τα τοπικά προϊόντα. Σε δεύτερο επίπεδο το φεστιβάλ έχει στόχο την προσέλκυση και ενημέρωση των επιχειρήσεων που έχουν σχέση με το χώρο της αρτοποιίας, της μαζικής εστίασης, καθώς και της διακίνησης και διανομής τοπικών προϊόντων.

Την οργάνωση και το συντονισμό του τουρνουά και των παράλληλων κοινωνικών εκδηλώσεων ανέλαβε για λογαριασμό του Αττικού Ομίλου Γκολφ η εταιρεία AFEA Travel & Congress Services.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024